Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Το Πέραμα έχει δήμαρχο

Το μεγάλο πλήθος στη χτεσινή συγκέντρωση, απόδειξε ότι ο λαός της εργατούπολης ανανεώνει την εμπιστοσύνη του στον αγωνιστή Γιάννη Πατσιλινάκο

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα εξέπεμψε χτες το βράδυ η πόλη του Περάματος! Το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την Πλατεία Ηρώων δίνοντας το μαχητικό βροντερό «παρών» του στην κεντρική συγκέντρωση του αγωνιστικού συνδυασμού «Πέραμα - Σύγχρονη πόλη», έκανε σαφές ότι η πόλη του Περάματος έχει δήμαρχο, ότι ο περαματιώτικος λαός με την ψήφο του θα επανεκλέξει με ισχυρή πλειοψηφία τον Γιάννη Πατσιλινάκο. Ταυτόχρονα αυτή η μαζική συγκέντρωση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις που έκαναν την ίδια ώρα οι συνδυασμοί του δικομματισμού του Γ. Γλύκα (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και του Γ. Λαγουδάκου (υποστηρίζεται από τη ΝΔ). Εδειξε ότι στον περαματιώτικο λαό δεν περνάνε τα ταξίματα και τα ρουσφέτια, ότι δεν αποδίδουν οι εκβιασμοί και οι μηχανισμοί εντυπώσεων.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ. Οι πρώτες κουβέντες του ομιλητή αφιερώθηκαν στον αδικοχαμένο αγωνιστή Θανάση Παπαρήγα, επισημαίνοντας: «Αυτός ο εξαιρετικός άνθρωπος, αυτό το εξαίρετο μυαλό θα είναι πάντα κοντά μας και θα μας οδηγεί στους αγώνες για τα συμφέροντα του λαού». Υπόσχεση που επισφράγισαν οι Περαματιώτες με το δυνατό τους χειροκρότημα. Στη συνέχεια ο Κ. Καζάκος, από το Πέραμα κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει δύναμη με την ψήφο του σε ανθρώπους αγωνιστές για να μπορέσουν να παίξουν το ρόλο τους να αντισταθούν σ' αυτή την αντεργατική πολιτική να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στη Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.


Αμέσως μετά στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο σημερινός και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος, προκαλώντας πλήθος χειροκροτημάτων. Ο δήμαρχος αφού παρουσίασε τους ανθρώπους που αποτελούν το ψηφοδέλτιο της νίκης έκανε μια εκτενή αναφορά στον πλούσιο κατάλογο των κατακτήσεων που έχουν καταφέρει οι Περαματιώτες μαζί με τη δημοτική αρχή. Υπογράμμισε: «Ο λαός του Περάματος χρειάζεται δήμο και δήμαρχο αγωνιστή και ήδη το έχει κατακτήσει». Κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να μην αφήσουμε ούτε στιγμή να πάει χαμένη», εντείνοντας μέχρι και την Κυριακή τη μάχη του ψηφοδελτίου, γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι και κατέληξε: «Αυτή η νίκη θα είναι δική μας θα είναι του περαματιώτικου λαού».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ακόμα ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γιάννης Αράπης, ενώ παραβρέθηκαν η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, ο γραμματέας της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ Σήφης Κωτσαντής, καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ