Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8394

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΠΗΧΗΣΗ των αγωνιστικών συνδυασμών

Να «οργώσουμε» όλη την Ελλάδα με το ψηφοδέλτιο σήμερα και αύριο

Οσο κι αν οι δυνάμεις του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, προσπάθησαν όλη την προεκλογική περίοδο να κρατήσουν σχετικά «χλιαρή» την προεκλογική κατάσταση δημοσίως, για να μπορούν ανενόχλητοι να δουλεύουν υπογείως, χρησιμοποιώντας όλα τα αθέμιτα μέσα που έχουν διδαχτεί από τα πολλά χρόνια άσκησης της καταπιεστικής εξουσίας τους, σε κυβερνητικό, κρατικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Οσο, επίσης, κι αν προσπάθησαν τις τελευταίες μέρες να ενισχύσουν τα κάθε είδους διλήμματα και να τα φέρουν στο επίκεντρο της πολιτικής προεκλογικής μάχης, πότε η ΝΔ με το «στείλτε (πλαστό) μήνυμα», πότε το ΠΑΣΟΚ με τον κίνδυνο της «ακροδεξιάς και των χουντικών», ο ελληνικός λαός πρέπει να πράξει με βάση το συμφέρον του: Να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και καταδίκης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που από κοινού εφαρμόζουν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψηφίζοντας μαζικά τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.


ΝΙΚΑΙΑ
Η Κοκκινιά ψηφίζει αγώνα κι ελπίδα

Ξαναζωντάνεψε χτες η Κοκκινιά των θυσιών και των αγωνιστικών παραδόσεων. Και με μια ιδιαίτερα μαζική, όσο και μαχητική συγκέντρωση, όπου μίλησαν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια νομάρχης Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», και ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αγώνα και ελπίδας


ΣΕΛ.  10

ΜΑΤΙ
Να της κόψουν το ... βήχα

Στις 28/9/2002 ο «Ρ» είχε αποκαλύψει από την πρώτη του σελίδα ότι βρίσκεται υπό έκδοση υπουργική απόφαση που προβλέπει χαράτσι 3 ευρώ για εξέταστρα στα Κέντρα Υγείας. Η κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση της απόφασης που προέβλεπε την εφαρμογή της από την ημερομηνία δημοσίευσής της (20/9/2002).

Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, χτες ο υφυπουργός Υγείας Εκτ. Νασιώκας έστειλε εγκύκλιο με ημερομηνία 1/10/2002, με την οποία δε θέτει σε ισχύ την απόφαση μέχρι τα Κέντρα Υγείας να αποκτήσουν οργανωτική αυτοτέλεια και υπηρεσία είσπραξης των εξέταστρων, όπως αναφέρει σε δήλωσή του.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, ανέστειλε την ισχύ μόνο για προεκλογικούς λόγους, αλλά δεν εγκαταλείπει τα σχέδια, με ακόμα περισσότερα χαράτσια στους αρρώστους για μετά τις εκλογές.

Οι πολίτες δεν έχουν παρά να κόψουν το βήχα της κυβέρνησης και με την ψήφο τους στους αγωνιστικούς συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για την επιτυχία της μάχης των τοπικών εκλογών ο σύντροφος Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 3.000 ΕΥΡΩ -ως δεύτερη δόση - συμβάλλοντας κατά τις δυνατότητές του, σε ένα θετικό αποτέλεσμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών της 13ης του Οκτώβρη.



Κρίσιμη η κατάσταση του Θανάση Παπαρήγα

ΣΕΛ.  3
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Εντείνεται η αστυνομο-τρομοκρατία

Ως πρόκληση προς το λαό χαρακτήρισε το ΚΚΕ τις χτεσινές δηλώσεις του Κ. Σημίτη περί «ασφάλειας του πολίτη», σύμφωνα με τις οποίες θα ενταθεί η αστυνομοκρατία σε όλη τη χώρα και θα παγιωθεί το δίκτυο πληροφοριοδοτών


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ