Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΔΑΣ καλεί σε συγκέντρωση

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που βγήκε σημαντικά ενισχυμένη από τις τελευταίες εκλογές του συλλόγου, καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου σε επαγρύπνηση και σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 11 του Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, για να απαιτήσουν από το δήμαρχο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ταυτόχρονα, η ΔΑΣ καταγγέλλει τη στάση των άλλων παρατάξεων στις διαδικασίες για ανάδειξη αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Η πρόταση της ΔΑΣ για αντιπροσωπευτικό προεδρείο έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις του συλλόγου. Στην πρώτη όμως συνεδρίαση για εκλογή του προεδρείου φάνηκε ξεκάθαρα η ασυνέπεια των άλλων παρατάξεων. Μόνο η ΔΑΣ έδειξε συνέπεια λόγων και έργων και ψήφισε, με βάση τα συμφωνηθέντα, τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ (ως πρώτη δύναμη), για τη θέση του προέδρου. Γι' αυτό ο πρόεδρος εκλέχτηκε με 12 ψήφους υπέρ και ένα λευκό (ΠΑΣΚΕ).

Στην ψήφιση όμως του γραμματέα, η ΔΑΚΕ με περίσσιο θράσος απαίτησε από τη ΔΑΣ «να ζητήσει συγνώμη και να δηλώσει ότι θα είναι συνεπής προς τας υποδείξεις» γιατί αλλιώς δε θα ψήφιζαν για γραμματέα τον υποψήφιο της παράταξης. Τελικά, ο εκπρόσωπος της παράταξης, Δημήτρης Πατσιάς, εκλέχτηκε στη θέση του γραμματέα με 7 ψήφους υπέρ και 6 λευκά.

Η αξιοθρήνητη στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ να ζητούν από εκλεγμένο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων αποτελεί εκβιασμό του χειρίστου είδους και οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να τον αποδεχτούν και θα τον καταγγείλουν με κάθε τρόπο.

Μετά την εκλογή του προέδρου και του γραμματέα με υπόδειξη των παρατάξεων ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ οι διεργασίες σταμάτησαν και η συνεδρίαση του ΔΣ αναβλήθηκε για σήμερα, παρά το γεγονός ότι είναι σε όλους γνωστό πως εκκρεμούν σοβαρά θέματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση, όπως: Εξοδα κίνησης αναδρομικά, καταβολή του πριμ παραγωγικότητας, μισθολογικές αυξήσεις, νέος κανονισμός λειτουργίας, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας κ.ά.

Η επίλυση και διεκδίκηση όλων των παραπάνω, τονίζει η ΔΑΣ, απαιτούν την άμεση συμπλήρωση των θέσεων και τη λειτουργία του προεδρείου. Η ΔΑΣ καλεί τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ να «αφήσουν τα παιχνίδια και την κωλυσιεργία, που γίνονται για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν και να σεβαστούν την ψήφο που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ