Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Σημαντική νίκη των ταξικών δυνάμεων

Ενισχυμένη από τις αρχαιρεσίες για νέα διοίκηση  η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» καταγγέλλει μεθοδεύσεις των άλλων παρατάξεων 

Σημαντική ήταν η ενίσχυση των δυνάμεων της «Ταξικής Ενότητας Εργαζομένων», στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Αρτας, που έγιναν στα πλαίσια του συνεδρίου της οργάνωσης. Ειδικότερα, η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 28 ψήφους (προηγούμενα 13 ψήφους) και 3 έδρες στη νέα διοίκηση από 2 έδρες που είχε. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 37 ψήφους (πριν 41) και 5 έδρες (πριν 6). Η « Αυτόνομη Παρέμβαση» έλαβε 16 ψήφους (πριν 13) και 2 έδρες, όσες είχε και προηγούμενα. Η ΔΑΚΕ έλαβε 12 ψήφους και 1 έδρα, όπως είχε και προηγούμενα. Επίσης εκλέχτηκε ένας αντιπρόσωπος για τη ΓΣΕΕ, ο οποίος είναι από το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας», ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί επίσης ένας αντιπρόσωπος, αλλά από την ΠΑΣΚΕ.

Στο συνέδριο, υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης που κατέθεσε η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων». Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα», η ενίσχυση των δυνάμεών της είναι αποτέλεσμα της συνεπούς αγωνιστικής στάσης που κράτησε το προηγούμενο διάστημα. Τα αποτελέσματα - υπογραμμίζει - και οι αποφάσεις του συνεδρίου αποτελούν σαφή ένδειξη πως οι εργαζόμενοι της περιοχής απαιτούν μια άλλη γραμμή πλεύσης στο ΕΚΑ, απαιτούν αγωνιστική αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων τους.

Στο μεταξύ, άκαρπη ήταν η πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης που έγινε για τη συγκρότηση του προεδρείου, με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης». Οι τρεις παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της « Ταξικής Ενότητας» για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο και η κάθε μια απαιτούσε τον πρόεδρο, ενώ όλες μαζί συμφωνούσαν στο να «βάλουν στη γωνία» την «Ταξική Ενότητα». Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου για το ίδιο θέμα η διοίκηση.

Την απαράδεκτη στάση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ καταγγέλλει η Ταξική Ενότητα», σημειώνοντας πως υποδηλώνει τον εκνευρισμό τους μπροστά στη σημαντική εκλογική της ενίσχυση. «Θεωρούμε - συνεχίζει - ότι η στάση τους δυναμιτίζει τη λειτουργία της νέας διοίκησης, αποκαλύπτει ανομολόγητες επιδιώξεις σε βάρος των εργαζομένων του νομού και υποκρύπτει προσυμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με στόχο την επιβολή της αντιδημοκρατικής λογικής του αποκλεισμού της διαφορετικής άποψης». Καταλήγοντας δηλώνει ότι, ανεξάρτητα από τη συγκρότηση του προεδρείου, θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και θα καταβάλει προσπάθειες για οργάνωση και συντονισμό της πάλης τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ