Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Προκλητική απόφαση για το Εργατικό Κέντρο

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα

Την προκλητική απόφαση να αφαιρεθεί από το επενδυτικό πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας για το 2002 το έργο κατασκευής του Εργατικού Κέντρου (ΕΚ) Λάρισας, που εκκρεμεί από το 1986 και παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας ότι το έργο θα γίνει, έφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας Δ. Ρέππα και Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι το 1983 ξεκίνησε η αποκάλυψη του Β` Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, στα θεμέλια του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το οποίο χτίστηκε περίπου το 1970. Το 1986 ο Δήμος Λάρισας έδωσε στην Εργατική Εστία, έναντι συμβολικού τιμήματος, οικόπεδο 833 τ.μ. στη συμβολή των οδών Καλλιθέας και Τζαβέλλα για την ανέγερση νέου κτιρίου του ΕΚ, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου. Από το 1986, όλες οι διοικήσεις του ΕΚ, με ομόφωνες αποφάσεις, διεκδίκησαν την ανέγερση, όμως μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν ικανοποίησε το αίτημα, παρότι όλοι οι υπουργοί Εργασίας ενημερώνονταν γι' αυτό.

«Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την Εργατική Εστία, το έργο εντάχθηκε το 2001 στο πρόγραμμα ανέγερσης για το 2002, χωρίς, όμως, να γίνει τίποτα. Αντί να προχωρήσει η κατασκευή του νέου κτιρίου όπως έπρεπε, στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας για το 2002 έχει αφαιρεθεί η κατασκευή του ΕΚ από το πρόγραμμα ανέγερσης», τονίζει ο κομμουνιστής βουλευτής.

Καταλήγοντας, ρωτά τους υπουργούς, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή του νέου κτιρίου του ΕΚ Λάρισας και τι μέτρα θα πάρουν, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερσή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ