Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Με αγώνα απαντούν στην τρομοκρατία

Το εσωτερικό των γραφείων του Παραρτήματος, μετά την επίθεση
Το εσωτερικό των γραφείων του Παραρτήματος, μετά την επίθεση
Στάση εργασίας μιας ώρας κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού, μετά την τραμπούκικη ενέργεια που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από αγνώστους (;) σε βάρος των γραφείων του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Επίσης μεθαύριο, Πέμπτη, έχει κηρυχτεί 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοτάξια του Ολυμπιακού Χωριού, τόσο γι' αυτό το γεγονός εκφοβισμού των εργαζομένων με σκοπό την καταστολή των αγώνων τους, όσο και για τη διεκδίκηση βελτίωσης των όρων εργασίας (μεροκάματα, ωράριο, ένσημα κ.ά.) και την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλιάς.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, άγνωστοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το «κοντέινερ» όπου στεγάζεται το γραφείο του Παραρτήματος στο χώρο της Α` Εργολαβίας. Τα σημάδια από τα «μαχαίρια» σκαπτικού μηχανήματος, που χρησιμοποιήθηκε γι' αυτόν το σκοπό, είναι εμφανή στη βάση από τσιμέντο όπου είναι τοποθετημένο το «κοντέινερ». Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να αναποδογυριστούν το γραφείο, η βιβλιοθήκη και οι καρέκλες που υπήρχαν μέσα στα γραφεία. Πάντως, δεν κατορθώθηκε να χτυπηθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που σήμερα κιόλας προχωρούν στη στάση εργασίας.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου και ενώ μέλη του Παραρτήματος περιφρουρούσαν το πενθήμερο, χειριστής μηχανήματος έσπρωξε με το αυτοκίνητό του τον Ν. Σταυρόπουλο, μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος, και τον έριξε κάτω.

Τέλος, σχεδόν κάθε Σάββατο δίνουν το «παρών» στο εργοτάξιο αστυνομικές δυνάμεις, που επιχειρούν ουσιαστικά να αποτρέψουν τα μέλη του Συνδικάτου από το να υπερασπιστούν την πενθήμερη εργασία και, επομένως, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συνδικάτου, που χθες πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, καταγγέλλοντας τη στάση και το ρόλο της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ