Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ
Ετοιμάζει «οικειοθελείς» απολύσεις

Στο στόχαστρο της διοίκησης μπήκαν 120 εργαζόμενοι που πιέζονται να αποχωρήσουν με αυξημένη αποζημίωση

Συμβολική κατάληψη υποκαταστημάτων της τράπεζας ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή τα σωματεία εργαζομένων που προέρχονται από τις τράπεζες ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΑΘΗΝΩΝ, (εξαγορασμένες από τη ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πίεση που ασκεί η τράπεζα σε 120 εργαζόμενους να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» με «αυξημένη αποζημίωση». Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και για άλλες παραβιάσεις δικαιωμάτων τους, όπως την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και τη μη πληρωμή των υπερωριών.

Στην ανακοίνωσή του, ο «Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας EFG Eurobank - Ergasias» καταγγέλλει τη «συγκαλυμμένη απειλή ότι αν δε δεχτούν θα απολυθούν με τη νόμιμη αποζημίωση».

«Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτεί την αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική της διοίκησης και θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διασφαλίσει κάθε εργαζόμενο», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Η ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ έχει επιδοθεί στη συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη τράπεζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το ψευδεπίγραφο 35ωρο στις τράπεζες εφαρμόστηκε πιλοτικά σε ορισμένα μόνο υποκαταστήματα και κεντρικά καταστήματα κάθε τράπεζας, η ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ έσπευσε να δηλώσει ότι το εφαρμόζει γενικά, αυξάνοντας αυθαίρετα το χρόνο συναλλαγών και καταστρατηγώντας τα ωράρια εργασίας!

Οταν εξαγόρασε την τράπεζα ΕΡΓΑΣΙΑΣ, θέλησε να αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζομένων, πιέζοντάς τους να δεχτούν καθεστώς απασχόλησης αορίστου χρόνου αντί του ορισμένου που είχαν με λήξη τη συνταξιοδότησή τους!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ