Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ερμαιο των «μυστικών»

Κι ενώ οι «κυνηγοί κεφαλών» ακολουθούν τον ντορό των τρομοκρατών της «17Ν», η Ελλάδα βρίσκεται έρμαιο στις διαθέσεις των ξένων και ντόπιων μυστικών υπηρεσιών. Τη χώρα «κυβερνούν» η CIA, η Ιντέλιντζενς Σέρβις, η ΕΥΠ. Πράκτορες και χαφιέδες «αλωνίζουν» παντού, κάνουν ό,τι, όπου κι όπως «γουστάρουν», δίνοντας λογαριασμό μόνο στ' αφεντικά τους. Με πρόσχημα τη διευκόλυνση της αστυνομίας στον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» που δίνει για την εξάρθρωση της «17Ν» και, γενικότερα, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, διαμορφώνεται κλίμα γενικευμένης αστυνομοκρατίας, το οποίο εμποδίζει τη φυσιολογική ζωή των πολιτών, στερεί ατομικά δικαιώματα και υπονομεύει ελευθερίες. Ο κάθε Ελληνας βρίσκεται, αυτές τις μέρες, στο έλεος της ΕΛ.ΑΣ.

Τα «σαπρόφυτα», που ευδοκιμούν στο «ελώδες έδαφος» των αυθαίρετων υπονοιών, των ύποπτων αναφορών και των αναπόδεικτων κατηγοριών, εκτοξεύουν τη βρώμα και τη δυσωδία τους στο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας. Τα «κοράκια» κρώζουν, αναζητώντας αίμα και πτώματα. Ο Κακαουνάκης «φωτογραφίζει» τον αρχηγό και καταδεικνύει στελέχη της «17Ν». Ο Τράγκας προειδοποιεί να μην τολμήσει κανείς να υποβαθμίσει το ρόλο του Ξηρού. Ο Παπαχελάς συνεχίζει καθημερινά να «σερβίρει» από το «μενού» των μυστικών υπηρεσιών. Ο Καμμένος απειλεί να καταδικάσει τους «συνήθεις ύποπτους», που αθωώθηκαν από τα δικαστήρια. Ο Κρυστάλλης μεταφέρει την πείρα του, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για το πώς ενεργούν οι χαβιεδο-τρομοκράτες.

Κερδισμένη από τις εξελίξεις φαίνεται -λένε - η κυβέρνηση Σημίτη, που ελπίζει πως, εκμεταλλευόμενη επικοινωνιακά τη «μεγάλη αστυνομική επιτυχία κατά της τρομοκρατίας», θα καταφέρει να ξεφύγει από το «εκλογικό κανναβάτσο», όπου την έχει «στριμώξει» η ΝΔ, απειλώντας την με «νοκ-ντάουν» στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και με «νοκ-άουτ» στις βουλευτικές. Κερδισμένη θα είναι, οπωσδήποτε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία θα δει να ικανοποιείται η πιεστική απαίτησή της για συλλήψεις και καταδίκες τρομοκρατών, με «σύντομες κι όχι, οπωσδήποτε, σύννομες διαδικασίες». Γι' αυτό ο πρωθυπουργός βγήκε στα κανάλια «κορδακιζόμενος» και ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε, δημοσίως, την ικανοποίηση των αφεντικών του για όσα γίνονται, αυτές τις μέρες, στην Ελλάδα.

Χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός, που καλείται ν' ακολουθήσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία της ΝΔ στην αντιτρομοκρατική υστερία τους, για να ξεχάσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Να ξεχάσει την ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια, τη μείωση των συντάξεων, την αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την «πολιτιστική εκβαρβάρωση», την υπονόμευση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής κυριαρχίας από «συμμάχους και εταίρους», τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έφτασε μέχρι τη γειτονιά μας. Ο αποπροσανατολισμός «καλά κρατεί», αλλά κάποτε θα γίνει αντιληπτό πως πραγματικός στόχος της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας δεν είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά η τρομοκράτηση του λαού.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ