Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στο πόδι» και οι εμποροϋπάλληλοι

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της «Σκλαβενίτης» έκαναν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι της επιχείρησης, απαιτώντας μεταξύ άλλων πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, να μπει τέρμα στο 6ήμερο - 6ωρο και μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, 8ωρο - 5ήμερο για όλους.

Οπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, ήδη ο αγώνας τους έχει φέρει αποτέλεσμα αφού μετά τις κινητοποιήσεις «αναγκάστηκαν και έκαναν δεκάδες 6ωρους και 4ωρους συναδέλφους μας 8ωρους - 5ήμερους, που σημαίνει και αύξηση μισθού».

Τονίζουν ότι «τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά» και ότι θα συνεχίσουν μέχρι να τα καταφέρουν με τα δίκαια αιτήματά τους, με επόμενο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Την κινητοποίηση στήριξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχοντας και σχετική απόφαση από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

Σύσκεψη για τη διεκδίκηση ΣΣΕ στο Εμπόριο

«Απεργούμε διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, τέτοιες που θα μας επιτρέπουν να ζούμε αξιοπρεπώς, να μην κάνουμε σκόντο σε βασικές ανάγκες, τις κλεμμένες τριετίες μας, όρους εργασίας που να μη μας εξοντώνουν»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στους εργαζόμενους, με καθημερινές εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Ο Σύλλογος καλεί σε σύσκεψη κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο Εμπόριο, την Κυριακή 14 Απρίλη, στις 12.30 μ.μ., προκειμένου να σχεδιάσουν κοινές αγωνιστικές παρεμβάσεις στους εργοδοτικούς φορείς (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕ) απαιτώντας την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Στη Γενική του Συνέλευση ο Σύλλογος συζήτησε για τη συμμετοχή του στην απεργία και αποφάσισε πρόγραμμα καθημερινής δράσης για την προετοιμασία της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εμποροϋπάλληλοι απαιτούν ουσιαστικές αυξήσεις, τριετίες, Συλλογική Σύμβαση(2024-03-21 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό(2019-06-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη με θέμα την κλαδική Συλλογική Σύμβαση(2017-12-07 00:00:00.0)
«Οχι» στις Συμβάσεις που επιβάλλουν εξαήμερη εργασία(2017-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ