Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκέντρωση στο ΣτΕ το πρωί της 17ης Απρίλη

Δυναμικό «παρών» στις πανεργατικές συγκεντρώσεις ετοιμάζονται να δώσουν οι συνταξιούχοι τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας. Την ίδια μέρα, 17 Απρίλη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 45 - 47) στις 9 π.μ., όπου θα συνεδριάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, μετά την έκδοση των αντίθετων αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κομμένα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας για τις επικουρικές συντάξεις του 11μηνου (6/2015 - 5/2016).

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της η ΣΕΑ, «η αγωνιστική μας εκδήλωση δεν έχει μόνο σχέση με την έκδοση αυτής της απόφασης, αλλά με την τακτική και πρακτική της κυβέρνησης που αντί να αποδώσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων με πολιτική απόφαση, δίχως δίκες, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, προσφεύγει σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες και τακτικές.

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την απαίτησή μας για άμεση λύση του προβλήματος με πολιτική απόφαση. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία όταν αυτά τα αναδρομικά είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό των περικοπών που μας έχουν επιβάλει όλα τα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις».

Η ΣΕΑ προσθέτει: «Δώστε τώρα τα πληρωμένα Δώρα μας, αυξήσεις σε όλες μας τις συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας. Καταργήστε την Εισφορά Αλληλεγγύης. Ενσωματώστε την Προσωπική Διαφορά. Κάντε άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού. Καταργήστε κάθε ιδιωτικοποίηση στην Υγεία. Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας τη ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ