Σάββατο 19 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Οχι» στις Συμβάσεις που επιβάλλουν εξαήμερη εργασία

Τις αλλαγές των Συμβάσεων, με τις οποίες η εργοδοσία στην επιχείρηση «Media Markt» επιβάλλει εξαήμερη εργασία, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Μέσα στο κατακαλόκαιρο η εταιρεία μετατρέπει όλους τους 8ωρους - 5θήμερους σε 6ήμερους. Μας δίνει μάλιστα και την "εναλλακτική επιλογή" να δεχτούμε 3 "σπαστά" είτε να γίνουμε 6ωροι!», καταγγέλλει ο Σύλλογος. Επισημαίνει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι που δεν δέχονται την αρνητική αυτή αλλαγή στις Συμβάσεις τους απειλούνται με απόλυση.

«Μας θέλουν χωρίς ρεπό, με ευέλικτα ωράρια για τις ανάγκες του κάθε καταστήματος, με σκοπό να "βγαίνει η δουλειά" με λιγότερο προσωπικό», εξηγεί το σωματείο και προσθέτει: «Θέλουν να ξεμπερδέψουν με όποιο δικαίωμα μας είχε μείνει. Μισθός - χαρτζιλίκι για δουλειά κάθε μέρα και τις Κυριακές. Οι θυσίες που μας ζητούν σήμερα να κάνουμε, είναι θυσίες δίχως τέλος!».

«Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στη Σύμβασή μας! Δεν παίζουμε με τις ζωές μας!», είναι η απάντηση των μελών του Συλλόγου που εργάζονται στην επιχείρηση. Απαιτούν από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις αλλαγές για όλους τους εργαζόμενους, και για όσους αναγκάστηκαν να υπογράψουν «με το πιστόλι στον κρόταφο», δηλαδή κάτω από το φόβο της απόλυσης.

«Αυτό που ζούμε είναι η συνέχεια του έργου όλου του προηγούμενου διαστήματος, με τις απολύσεις και τις μεμονωμένες αλλαγές συμβάσεων σε συναδέλφους που δούλευαν χρόνια. Αν δεν τους βάλουμε εμπόδιο εμείς, αυτές οι συνθήκες δουλειάς θα είναι καθεστώς παντού!», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι. Καλούν όλους τους συναδέλφους τους στην επιχείρηση, είτε υπέγραψαν είτε όχι, είτε είναι 8ωροι είτε 6ωροι, να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο και να δημιουργήσουν σωματειακές επιτροπές στα καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ