Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Προσπαθούν να εξωραΐσουν την πολιτική της ΕΕ

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία στα κόμματα που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και, μαζί με τη ΝΔ, έχουν κάθε λόγο να κρύψουν τις ευθύνες τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τούς βολεύει το πόρισμα της ΝΔ που δεν διαπιστώνει πολιτικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς.

Κατήγγειλε ότι τα ίδια κόμματα προσπαθούν να εξωραΐσουν την πολιτική της ΕΕ, που με τις απανωτές οδηγίες της προώθησε την «απελευθέρωση» της αγοράς των σιδηροδρόμων, τη στρατηγική κόστους - οφέλους και, μέσω των λόμπι και της Κομισιόν, λειτουργούσε ως ντίλερ συγκεκριμένων εταιρειών.

Ο Β. Μεταξάς σημείωσε ότι μόνο το 2023 στην ΕΕ έγιναν 1.339 ατυχήματα με 680 νεκρούς, ενώ 97 από τα ατυχήματα αφορούσαν μετωπικές συγκρούσεις τρένων, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφάλειας, τα οποία κοστίζουν. Αλλωστε, και την Εισαγγελία της ΕΕ, πρόσθεσε, την ενδιαφέρει η οικονομική ζημιά από τη σύμβαση 717 και όχι οι τραγικές συνέπειες στην ασφάλεια των επιβατών.

Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε ακόμα το μένος που εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ και η «Νέα Αριστερά» εναντίον του ΚΚΕ, συκοφαντώντας το ότι παίζει το παιχνίδι της ΝΔ, όταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, την οποία ψήφισε το ΚΚΕ, θα οδηγούσε, εξαιτίας της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτείται από τη Βουλή, σε μη συζήτηση του θέματος, ενώ αναρωτήθηκε εάν το ίδιο πιστεύουν και για τους συγγενείς των θυμάτων που επίσης ζήτησαν την εξέταση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση τα τελευταία 15 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ