Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Προκλητική αθώωση της ΕΕ για το έγκλημα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Προκλητική και κραυγαλέα εξόφθαλμη ήταν η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να αθωώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις ευθύνες της για το έγκλημα στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή.

Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος ...ενοχλημένος επειδή το ΚΚΕ - πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της κυβέρνησης - ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που υλοποίησαν την ευρωενωσιακή στρατηγική της «απελευθέρωσης», τόλμησε να εγκαλέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα ότι έδωσε τάχα «διέξοδο διαφυγής» στην κυβέρνηση αναζητώντας ευθύνες «από την περίοδο του Χαρίλαου Τρικούπη»! Τα ψέματα Ανδρουλάκη είναι παροιμιώδη, αφού η πρόταση του ΚΚΕ ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαν και οι συγγενείς των θυμάτων, δηλαδή πλήρη διερεύνηση σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας για να αναδειχτούν όλοι οι ένοχοι...

«Μπήκατε και βρήκατε σωσίβιο στο ΚΚΕ για να μας πείτε ότι για όλα φταίει η Ευρώπη», είπε δίχως ντροπή, βγάζοντας λάδι την Ευρωπαϊκή Ενωση που τάχα έδωσε λεφτά για «να νιώθει ασφάλεια ο ελληνικός λαός», αλλά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποίησαν τη σύμβαση για την τηλεδιοίκηση. Και τα είπε αυτά όταν είναι γνωστό ότι η ΕΕ δίνει το «πράσινο φως» να κυκλοφορούν τα τρένα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, επειδή αυτά ...κοστίζουν για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επικαλούμενος το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που εστιάζει στην οικονομική ζημιά που προκάλεσε στην ΕΕ η μη εφαρμογή της σύμβασης 717, δήλωσε ότι «αυτό είναι το σκάνδαλο», ενώ πέραν τούτου ουδέν.

Με βάση αυτήν τη λογική, που εμφανίζει την Ευρωπαϊκή Ενωση ως εγγυητή της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, εστίασε στις ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Κ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη, που δεν υλοποίησαν την επίμαχη σύμβαση. Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει τίποτα για τον ...φόνο της παράδοσης των απαραίτητων έργων υποδομής στους εργολάβους και στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, έστρεψε τα πυρά του στην απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, ενώ προσπάθησε να παρουσιάσει την ΕΕ ως «αγία» που δήθεν εγκαλεί την Ελλάδα για μη συμμόρφωση με τους κανόνες ασφάλειας, όταν η ίδια η πολιτική της ΕΕ έχει τη σφραγίδα της στην υποστελέχωση, στην κατάτμηση, στην «απελευθέρωση», αλλά και στη λειτουργία του σιδηρόδρομου χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας.

Στην πραγματικότητα, όλες οι οδηγίες της ΕΕ υποτάσσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στις αντιλαϊκές προτεραιότητες της αύξησης της χωρητικότητας του δικτύου και της ταχύτητας μεταφοράς εμπορευμάτων. Ετσι, το ενδιαφέρον της ΕΕ για τα μέτρα ασφάλειας επικεντρώνεται μόνο στο διασυνδεδεμένο κεντρικό δίκτυο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μόνο σε ένα μικρό ποσοστό του κεντρικού δικτύου της ΕΕ (περίπου 13%) λειτουργεί το σύστημα ERTMS, δηλαδή το βασικό σύστημα ασφάλειας που προφυλάσσει από το ανθρώπινο λάθος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο αίτημα να υπάρξει συμφωνία όλων των κομμάτων να οδηγηθούν στην Τακτική Δικαιοσύνη πολιτικά πρόσωπα χωρίς τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ