Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Σήμερα στα νοσοκομεία και αύριο στο υπουργείο ενάντια στις απολύσεις

Ενάντια στις απολύσεις και στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας διαμαρτύρονται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της διήμερης παναττικής δράσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων. Σήμερα οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν στις πύλες των νοσοκομείων της Αττικής και αύριο στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Και η σημερινή κυβέρνηση δρομολογεί χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση δεκάδων δημόσιων μονάδων Υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων, και την ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Ηδη η κυβέρνηση πιέζει τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την επίσπευση των διαγωνισμών ανάθεσης των υπηρεσιών σε εργολάβους, σηματοδοτώντας την πλήρη λεηλασία ακόμη και στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων απαιτεί:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση
  • Να μετατραπούν, με νομοθετική ρύθμιση, οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ και του ΕΟΔΥ) σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Να αποκατασταθεί η μισθολογική αδικία σε βάρος των εργαζομένων του προγράμματος «4.000 στην Υγεία».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ