Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό και στα ψίχουλα της κοροϊδίας

Σήμερα, Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου καλούν Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια κλαδικά συνδικάτα της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους για ουσιαστικές αυξήσεις, Συλλογικές Συμβάσεις, κατώτατο μισθό στα 900 ευρώ. Απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία με την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για αυξήσεις - ψίχουλα, τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα «να δώσουμε τη δική μας απάντηση στο θέμα του μισθού και να καθορίσουμε τη συνέχεια της αγωνιστικής μας δράσης και διεκδίκησης».

Την πρωτοβουλία παίρνουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής.

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να εξαγγείλει μέσα στη βδομάδα την «αύξηση» - κοροϊδία στον κατώτατο μισθό, υλοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία και τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, τα σωματεία σημειώνουν την αγανάκτηση των εργαζομένων, που βλέπουν το εισόδημά τους καθημερινά να συρρικνώνεται από την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και ιδιαίτερα στα τρόφιμα, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.

Καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση με τα ψίχουλα που θα προσθέσει στον κατώτατο μισθό προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» της βάρβαρης πολιτικής που έχει «καταπιεί» τις τριετίες από το 2012 έως το 2023 και τα Δώρα των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων, που αναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά για την Εκπαίδευση, την Υγεία, τα φάρμακα, που εκθέτει τον λαό στους κινδύνους της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία.

«Στον εμπαιγμό των εξαγγελιών του πρωθυπουργού», τονίζουν τα συνδικάτα, «οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους θα απαντήσουν προτάσσοντας τις δικές τους ανάγκες και τη δική τους ζωή, απέναντι στα κέρδη των κεφαλαιοκρατών που η κυβέρνηση υπηρετεί. Οπως έκαναν και στη μεγάλη απεργία της 28ης Φλεβάρη, αφήνοντας στην άκρη τον συνδικαλισμό του κοινωνικού εταιρισμού της ΓΣΕΕ, έτσι και τώρα θα απαιτήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών Συμβάσεων, κατώτατο μισθό στα 900 ευρώ».

Προετοιμάζουν την απεργία στις 17 Απρίλη

Παράλληλα, Ομοσπονδίες και σωματεία της Αττικής προετοιμάζουν την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 17 Απρίλη. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Με κοινή τους ανακοίνωση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν «να βγούμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!».

Σε συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλούν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, που δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ