Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέος τραυματισμός διανομέα

Διανομέας τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο, στο ύψος της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου νοσηλεύτηκε με κάκωση στο κεφάλι.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι αιτίες που σακατεύουν διανομείς στον δρόμο είναι πολλές. Φέρουν ευθύνη οι κυβερνήσεις, με τους νόμους τους που αφήνουν τους διανομείς έκθετους. Φέρουν ευθύνη και οι εργοδότες, που για την κερδοφορία τους εντατικοποιούν την εργασία χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Καλεί έτσι τους εργαζόμενους να παλέψουν για επαναφορά των ΒΑΕ, παροχή μέσων ατομικής προστασίας, συντήρηση και καύσιμα με ευθύνη του εργοδότη, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με αποζημίωση του διανομέα. Και καταλήγει:

«Δεν θα επιτρέψουμε άλλους σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους. Καλούμε τους διανομείς σε συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη, διεκδικώντας μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ