Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΕΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το «μακρύ χέρι» της εργοδοσίας μπαίνει και στα ... φιλοδωρήματα

Παρέμβαση για να σταματήσει η μη καταβολή των φιλοδωρημάτων στις παραγγελίες που γίνονται από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στους διανομείς πραγματοποίησε το ΣΕΤΕΠΕ.

Οπως διαπιστώθηκε, με την πρώτη παρέμβαση σε γνωστό ψητοπωλείο στην Μπότσαρη, η εργοδοσία παρακρατούσε τα φιλοδωρήματα, ενώ στη δεύτερη παρέμβαση φάνηκε ότι συμμορφώθηκε, επικαλούμενη ότι η μη καταβολή των φιλοδωρημάτων ήταν «τεχνικό λάθος». Σε ό,τι αφορά τα προηγούμενα οφειλόμενα, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει τα χρωστούμενα μέχρι το τέλος του μήνα.

«Είμαστε σε επιφυλακή για το αν θα αποδώσει τα οφειλόμενα ο εργοδότης», αναφέρει το ΣΕΤΕΠΕ και καλεί τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν μπροστά σε οποιαδήποτε περίπτωση απληρωσιάς και εργοδοτικής τρομοκρατίας, να μη φοβηθούν σε οποιαδήποτε περίπτωση περιστολής των δικαιωμάτων τους από την εργοδοσία για να αυγατίσει τα κέρδη της. «Με τη συλλογική μας δράση στο παρελθόν έχουμε καταφέρει πολλά. Ο,τι καταφέραμε ως Συνδικάτο το καταφέραμε ακριβώς γιατί δεν ζυγίζουμε αν τα κέρδη της κάθε εργοδοσίας συμβαδίζουν με τις ανάγκες μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς που έχουμε παρέμβει, όπου οι συνάδελφοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Και έτσι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να δοθούν τα χρωστούμενα στους διανομείς από την εργοδοσία. Για αυξήσεις στους μισθούς, παροχή ΜΑΠ, συντήρηση και βενζίνη με ευθύνη της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ