Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» - ΠΑΤΡΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τη δεύτερη κατά σειρά τετράωρη στάση εργασίας τους πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι του Θεραπευτικού Κέντρου ΑμεΑ «Η Μέριμνα» στην Πάτρα, που απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στους 42 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων οφείλονται ήδη τα δεδουλευμένα δύο μηνών, ενώ το πρόβλημα αγγίζει τους 115 εγγεγραμμένους στις δομές του ιδρύματος και τις οικογένειές τους, εφόσον εκτός της απληρωσιάς προς το προσωπικό υπάρχει και έλλειψή του, ως προς τις μεγάλες ανάγκες.

Δίπλα στους υπαλλήλους του ιδρύματος βρέθηκαν αντιπροσωπείες των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία & ΝΠΙΔ Αχαΐας με επικεφαλής τους προέδρους τους, Δημήτρη Μαρμούτα και Αννα Πελεκούδα, αντίστοιχα.

Μετά την κινητοποίηση στο ίδρυμα ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από απαίτηση του κλαδικού συνδικάτου, με τη συμμετοχή των εν λόγω φορέων και αντιπροσωπείας των εργαζομένων, όπου απαιτήθηκαν, μεταξύ άλλων, άμεση, σταθερή χρηματοδότηση για τις ανάγκες λειτουργίας των προνοιακών ιδρυμάτων στην πόλη (και της «Μέριμνας»), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων. Τονίστηκε παράλληλα ότι ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει, θα υπάρχει συνέχεια και με την πανελλαδική 24ωρη απεργία στα ιδιωτικά ιδρύματα Υγείας - Πρόνοιας στις 28 Μάρτη.

Σχετικά με την εικόνα που επικρατεί στα ιδρύματα, το κλαδικό σωματείο σημειώνει: «Στη "Μέριμνα" οι συνάδελφοί μας είναι έναν χρόνο τώρα συνεχώς με καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους που φτάνουν και τους 3 μήνες, στην "Κιβωτό της Αγάπης" είναι συνεχώς με "έναντι" και στο "Κωνσταντοπούλειο" ζουν μόνιμα με την απειλή της απόλυσης».

Παράλληλα, επισημαίνει για τις ευθύνες της περιφερειακής αρχής, απ' την οποία ζητήθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις έως τη μέρα της απεργίας: «Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, μαζί με τον περιφερειάρχη της ΝΔ, κ. Φαρμάκη, όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τις παρεμβάσεις τόσο των εργαζομένων των ιδρυμάτων, όσο και του δικού μας κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας - Πρόνοιας και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, δεν έχουν κάνει τίποτα ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα για τις ωφελούμενες οικογένειες αλλά και για τους εργαζόμενους, παρά το ότι έχουν να διαχειριστούν 1,4 δισ. ευρώ, υλοποιώντας έτσι κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική της απαξίωσης και του μαρασμού των ιδρυμάτων Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ