Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ψάχνουν «εναλλακτική στον Μητσοτάκη»... οι χειροκροτητές του

Μετ' εμποδίων γίνεται η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριό του στα τέλη του Φλεβάρη, καθώς οι προσπάθειες ανάταξης δεν αποφέρουν καρπούς, ενώ κινήσεις στο εσωκομματικό πεδίο δείχνουν ότι η κρίση «κουκουλώθηκε», αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεπεράστηκε, στον βαθμό που οι διεργασίες στην ευρύτερη σοσιαλδημοκρατία καλά κρατούν τόσο για την αναστήλωσή της ως δύναμης αξιόπιστης εναλλακτικής για την αστική διαχείριση όσο και για την πρωτοκαθεδρία στο πλαίσιό της.

Σε ένα τέτοιο πολιτικό φόντο, τις τελευταίες μέρες έχει «ανοίξει» συζήτηση για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, με αφορμή την απόφαση του «Δικτύου» του Δ. Τεμπονέρα να διοργανώσει εκδήλωση την επόμενη βδομάδα με τη συμμετοχή της Ε. Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά και του Μ. Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ. Η «συνύπαρξη» των τριών προκάλεσε και χτες ποικίλα σχόλια, με «κοινή συνισταμένη» των χτεσινών δηλώσεων και παρεμβάσεων - παρά τις διαψεύσεις για άμεση πολιτική σύμπραξη - την ανάγκη για διάλογο «για το μέλλον του χώρου» της βρώμικης σοσιαλδημοκρατίας και για τη διαμόρφωση της «εναλλακτικής» για την κυβερνητική εναλλαγή, στο έδαφος πάντα της κοινής τους στρατηγικής, που κάνει τις «συναινέσεις» εκκωφαντικές.

Την ίδια ώρα άλλωστε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά έχουν μετατραπεί στο καλύτερο «πλυντήριο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μιας και στηρίζουν αντιδραστικά νομοσχέδια, ενώ με αφορμή το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της δήθεν αντιπολίτευσης φιλοτεχνούν ένα προοδευτικό προφίλ για τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ