Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Κτηνώδης επίθεση Ισραηλινών κομάντος μέσα σε νοσοκομείο της Τζενίν

Ισραηλινοί κομάντος, μεταμφιεσμένοι σε υγειονομικούς και ασθενείς, εισέβαλαν στο νοσοκομείο για να δολοφονήσουν
Ισραηλινοί κομάντος, μεταμφιεσμένοι σε υγειονομικούς και ασθενείς, εισέβαλαν στο νοσοκομείο για να δολοφονήσουν
Παράλληλα με το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός κλιμακώνει τις κτηνωδίες εναντίον των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη.

Αποκαλυπτικά είναι τα πλάνα από τη δολοφονική εισβολή που πραγματοποίησαν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του ισραηλινού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Νοσοκομείο Ιμπν Σινά της πόλης Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Ισραηλινοί κομάντος, που είχαν μεταμφιεστεί σε νοσηλευτές, σε ασθενείς και γυναίκες με ισλαμικές μαντίλες, εισέβαλαν, το βράδυ της Δευτέρας, πάνοπλοι στο Νοσοκομείο της Τζενίν και σκότωσαν 3 νέους Παλαιστίνιους, μέλη οργανώσεων, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν «επικείμενες επιθέσεις».

Η εισβολή των κομάντος καταγράφηκε από τις κάμερες του νοσοκομείου, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέπραξαν τις δολοφονίες έχοντας στα όπλα τους σιγαστήρα.

Η επίθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας αλλά και της Χαμάς, που τη χαρακτήρισε «δειλή δολοφονία».

Οπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, οι ένοπλοι κομάντος σκότωσαν τον 27χρονο Μοχάμεντ Τζαλάμνα, που νοσηλευόταν παράλυτος, λέγοντας πως σχεδίαζε «επίθεση», και δύο αδέλφια, τον Μπαζίλ και τον Μοχάμεντ Γαζάουι, επειδή «κρύβονταν στο νοσοκομείο και εμπλέκονταν σε επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ