Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταδικάζει την προσπάθεια δημιουργίας μηχανισμού προπαγάνδας υπέρ του Ισραήλ

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης αύριο, Πέμπτη

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Μάρκου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού.

Ο συνδικαλιστικός φορέας στέκεται, επίσης, στην προσπάθεια δημιουργίας μηχανισμού προπαγάνδας του κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ, μέσω διημερίδας που διοργανώνουν το υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί, με θέμα τη σωτηρία των Εβραίων της Ζακύνθου στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, που όμως καμιά σχέση δεν έχει με τους σημερινούς σχεδιασμούς και γεγονότα στην Παλαιστίνη. Αναφερόμενος και στην κυβέρνηση τονίζει:

«Επιλέγει εν μέσω της διεξαγόμενης γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να δημιουργήσει έναν μηχανισμό προπαγάνδας υπέρ του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι σήμερα σφαγιάζονται στη Λωρίδα της Γάζας, με πάνω από 25.000 νεκρούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα και άμαχος πληθυσμός. Το 80% είναι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους, περισσότερα από 1.000 παιδιά ακρωτηριάστηκαν χωρίς αναισθησία, υπάρχει παντελής αποκλεισμός από νερό, ρεύμα, νοσοκομεία».

Υπογραμμίζοντας πως δεδομένης αυτής της κατάστασης «είναι απαράδεκτη η εκδήλωση με το περιεχόμενο που οργανώνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας», τονίζει ότι είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης του Ισραήλ στο νησί, ο οποίος, σύμφωνα με όσα διαδίδουν τοπικά μέσα, θα δώσει το «παρών» στη διημερίδα.

«Για να παραμείνει η Ζάκυνθος "το νησί των δικαίων" δεν πρέπει να πατήσει το πόδι του ο εκπρόσωπος του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ. Κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο απαιτούμε να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα», προσθέτει το ΕΚ Ζακύνθου, που εκτός από το συλλαλητήριο, δηλώνει τη στήριξή του στις δράσεις αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης, με τίτλο «Οχι στον πόλεμο - Ναι στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για τα παιδιά όλου του κόσμου», που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ενωση Γονέων με διάφορες δράσεις (ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες, θεατρικά κ.ά.), όπου συμμετέχουν μαθητές. Αποκορύφωμα θα είναι η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο και την πλατεία Σολωμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν ανεχόμαστε να καταγγέλλουν τον Παλαιστινιακό λαό ως «τρομοκράτη»(2023-11-11 00:00:00.0)
«Δεν είστε μόνοι, οι εργαζόμενοι είναι μαζί σας μέχρι τη Λευτεριά!»(2023-11-07 00:00:00.0)
Χιλιάδες λαού απαίτησαν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα(2023-10-31 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό(2023-10-18 00:00:00.0)
Να ηχήσει παντού το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»(2023-10-17 00:00:00.0)
Μια γροθιά με το λαό της Παλαιστίνης(2009-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ