Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ
Απορρίφτηκε πάλι αίτημα αποφυλάκισης

Για πολλοστή φορά απορρίφτηκε αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, να αποφυλακιστεί προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα, καθώς εκκρεμεί ακόμα η ορκωμοσία του, σχεδόν 8 μήνες μετά τις εκλογές για το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της νέας απόφασης, ο Μπελέρης υπογράμμισε ότι «χωρίς την ορκωμοσία, η εντολή δεν ισχύει. Χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χειμάρρα», ενώ επικρίνοντας την κυβέρνηση της Αλβανίας πρόσθεσε: «Με τη δύναμη της εξουσίας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με την άνομη ευλογία ενός προσωπικού δικαστηρίου του πρωθυπουργού, παραβιάζεται κάθε αρχή, συνταγματικός και ευρωπαϊκός κανόνας προκειμένου να μην αποδεσμευτεί ο δήμος Χειμάρρας».

Σκηνικό έντασης στις περιοχές όπου πλειοψηφούν Ελληνες ομογενείς διαμορφώνουν και περιστατικά όπως η επίθεση που δέχτηκε, στα τέλη της περασμένης βδομάδας, η προσέλευση του μειονοτικού βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε στο δικαστήριο των Τιράνων, όπου εκδικάστηκε το νέο αίτημα για άδεια αποφυλάκισης στον Μπελέρη. Ο Ντούλες δέχτηκε επίθεση από Αλβανούς εθνικιστές (με αβγά και άλλα αντικείμενα) ενώ, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, όταν κάλεσε τους παρόντες αστυνομικούς να παρέμβουν, εκείνοι του απάντησαν προτρέποντάς τον να υποβάλει μήνυση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ