Παρασκευή 5 Γενάρη 2024 - Κυριακή 7 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 94,73% το συνολικό πλάνο - μια ανάσα από την υπερκάλυψη

Η μια μετά την άλλη οι Τομεακές Οργανώσεις πιάνουν τα πλάνα τους

Ξεπέρασε το 100% και η ΚΝΕ

Μια ανάσα από την υπερκάλυψη βρίσκεται το συνολικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, αφού μετά το 10ο κατά σειρά «κλείσιμο», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Γενάρη, έχει καλυφθεί το 94,73%.

Οι Τομεακές Οργανώσεις και οι ΚΟΒ εντείνουν τις προσπάθειες, με πολλές από αυτές να έχουν πιάσει ήδη το δικό τους πλάνο και να συνεχίζουν ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Το δικό της πλάνο υπερκάλυψε και η ΚΝΕ, με χιλιάδες νέους και νέες να δίνουν τις προσφορές τους, πολλοί για πρώτη φορά.

Αναλλοίωτη έμεινε η σειρά στον πίνακα της κατάταξης των Οργανώσεων Περιοχής. Ακάθεκτη από τη θέση του οδηγού συνεχίζει η ΚΟ Ηπείρου με 117,71%. Την προσπέραση στην τελική ευθεία θέλει να κάνει η ΚΟ Εξωτερικού που με 108,48% ακολουθεί. Στην 3η θέση είναι η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 98,77%, με πολλές Οργανώσεις όμως από κοντινή απόσταση να είναι στο κατόπι της. Συγκεκριμένα είναι η ΚΟ Αιγαίου με 96,10%, η ΚΟ Κρήτης με 95,25% και η ΚΟ Αττικής με 95,14%. Λίγο πιο πίσω είναι η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 92,63% και η ΚΟ Θεσσαλίας με 91,19%. Μαζί συνεχίζουν να προχωρούν η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 88,98% και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 85,01%. Επονται η ΚΟ Πελοποννήσου με 84,22% και η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 79,36%.

Το 107,66% του πλάνου της έχει υπερκαλύψει η ΚΝΕ. Το 82,79% του δικού της έχει πιάσει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 85,50% αυτή του «902».

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας: Βάζουμε τα δυνατά μας τις μέρες που απομένουν

Με τις Κομματικές Οργανώσεις να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πιάσουν το πλάνο, με τα κομματικά μέλη να συνεχίζουν να απευθύνονται πλατιά στον λαό με το κουπόνι ενίσχυσης, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια που υπάρχουν είναι πολλά και με τη γνωστή και επιτυχημένη πρακτική της δουλειάς με σχέδιο οι Κομματικές Οργανώσεις, κλαδικές και εδαφικές, βαδίζουν για την κάλυψη με στόχο την υπερκάλυψη.

Πρωτοπόρες είναι οι ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με 98,81% και Ημαθίας με 97,61%.

«Από την τελευταία εκλογική μάχη των τοπικών εκλογών πέρασαν 3 μήνες. Ολο αυτό το διάστημα οι ΚΟΒ συνέχισαν το πολιτικό τους άνοιγμα σε διάφορα μέτωπα πάλης και με πολυμορφία. Σημαντικούς σταθμούς αποτέλεσαν οι πολλές συσκέψεις, δράσεις αλληλεγγύης και ενημέρωσης για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, οι μαζικές περιοδείες με το υλικό του ΚΚΕ για την ακρίβεια και βέβαια σημαντικές κεντρικές εκδηλώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Με πιο χαρακτηριστικές αυτήν της συναυλίας για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την εκδήλωση στο Βελλίδειο με θέμα: "Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!"», αναφέρει ο Αριστείδης Θάνος, Γραμματέας της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Και εξηγεί ότι «αυτό το πολιτικό άνοιγμα κατάφερε σε σημαντικό βαθμό να συνδυαστεί με την οικονομική δουλειά και περισσότεροι σύντροφοι να κάνουν δουλειά με το κουπόνι, το λαχείο, τις προσκλήσεις, τις ατζέντες κ.τ.λ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι πολλοί οπαδοί - που από τις εκλογές ακόμα ήταν στη μάχη - έδωσαν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από ό,τι παλιότερα, αντιλαμβανόμενοι και τις μεγάλες ανάγκες της μάχης που δίνει το Κόμμα.

Τέλος, το κλίμα άμιλλας ενισχύθηκε με το βραβείο που έβαλε και η ίδια η ΤΟ για βράβευση των πρωτοπόρων συντρόφων σε ιστορική εκδρομή που θα πραγματοποιήσει.

Γνωρίζουμε ότι η πρώτη θέση στην άμιλλα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι δεδομένη και πολλές ΤΟ έχουν βάλει στόχο να μας προσπεράσουν. Θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας τις μέρες που απομένουν, ώστε να έχουμε ένα ωραίο και δύσκολο photofinish!».

Για την υπερκάλυψη παλεύει η ΤΟ Ημαθίας. Οπως είπε ο Γιάννης Τσεχελίδης, Γραμματέας της ΤΟ Ημαθίας, μιλώντας για τη δουλειά έως τώρα, «έγκαιρα σχεδιάστηκε η Οικονομική Εξόρμηση και τέθηκαν τα πλάνα ανά ΚΟΒ και σύντροφο. Οι σύντροφοι δούλεψαν με την καταγραφή τους απευθυνόμενοι και σε φίλους και οπαδούς, αλλά και σε ανθρώπους που ανταμώσαμε μέσα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Υπήρξε τακτικός έλεγχος της πορείας της Οικονομικής Εξόρμησης. Εγινε προσπάθεια και απέδωσε στο να αυξηθούν τα "κόκκινα μεροκάματα" φέτος, ενώ χρεώθηκαν περισσότεροι οπαδοί με κουπόνι. Απευθυνθήκαμε σε απογόνους αγωνιστών που συνέδραμαν στην Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη των ανθρώπων τους. Σημαντική ήταν και η δουλειά που έγινε με τα λαϊκά γλέντια που οργανώθηκαν στους τρεις δήμους του νομού.

Φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουμε με την κάλυψη του πλάνου, αλλά θα παλέψουμε να το υπερκαλύψουμε στον μέγιστο βαθμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ