Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με φοροεξόντωση και άλλες αναδιαρθρώσεις η νέα επίθεση στον λαό

Την προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο φοροεξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων, με την οποία επιχειρεί να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα, αναπαρήγαγε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας ταυτόχρονα σήμα στα στελέχη του κόμματός του να βάλουν πλάτη για τη συνέχιση και επιτάχυνση αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου στις νέες συνθήκες, με τη ΝΔ βασικό πόλο διαχείρισης της αστικής εξουσίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το απόγευμα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ (όπου εξελέγη νέα γραμματέας η Μαρία Συρεγγέλα), ο Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη της παράταξής του σε συστράτευση «για τις νέες μάχες», βάζοντας ως «πολιτικό στοίχημα» της νέας τους 4ετίας τις «μεταρρυθμίσεις» και τον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό», με «παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής», ενάντια σε «διαχρονικές παθογένειες».

Στο πλαίσιο δε της ενδοαστικής διελκυστίνδας για τα μερίδια στην αστική διαχείριση, ειρωνεύτηκε τα νυν και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μαλώνουν για το διαβόητο «μαξιλάρι», ισχυριζόμενος ότι ήταν «το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του Αλ. Τσίπρα». Αποσιώπησε δηλαδή το γεγονός ότι στην τακτική όλων των κυβερνήσεων τουλάχιστον από το 2010 και μετά, ματωμένα πλεονάσματα και «μαξιλάρια» διασφαλίστηκαν από το υστέρημα του λαού για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στράφηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ, παρατηρώντας «σταδιακή προσχώρηση σε μηδενιστικό λόγο», στην «αρνητική πολιτική την οποία μιμούνται, με ξεπερασμένα συνθήματα».

Με ορίζοντα δε τις ευρωεκλογές, επέμεινε στα στελέχη του ότι πρόκειται για «πολιτική αναμέτρηση» «με συνέπειες στη διεθνή θέση της χώρας και στην εσωτερική μας ζωή», εξ ου και ζήτησε να διατηρηθεί η «πολιτική σταθερότητα» του τόπου, ώστε να συνεχίσει στην τροχιά όπου βρίσκεται, αλλά και να εκλέξει στελέχη «με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ