Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ
«Στενή στρατιωτική συνεργασία» και «στρατηγική σχέση» με το κράτος - δολοφόνο

Την ώρα που οι Ισραηλινοί σφάζουν γυναικόπαιδα, κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία διαφημίζουν τη συνεργασία με ΗΠΑ και Ισραήλ

Από τη συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον υπεύθυνο του ισραηλινού λόμπι
Από τη συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον υπεύθυνο του ισραηλινού λόμπι
Την ώρα που ολόκληρη η χώρα έχει γίνει μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση υποστήριξης των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στο μακέλεμα που διαπράττουν σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, και το ΓΕΕΘΑ συνεννοείται με τους Αμερικανούς για το «διαρκώς ενισχυόμενο αριθμητικά και ποιοτικά» ακόνισμα στις πολεμικές ικανότητες των Ισραηλινών φονιάδων, η κυβέρνηση καμώνεται με θράσος ότι εργάζεται για την ...ειρήνη.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας χτες στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυριζόταν ότι η κυβέρνηση έχει «ενεργή συμμετοχή στις προσπάθειες να μην εξαπλωθεί ευρύτερα η κρίση της Μέσης Ανατολής».

Πώς; Αναγνωρίζοντας καταρχάς, για πολλοστή φορά, το δήθεν «δικαίωμα» του Ισραήλ στη σφαγή που βαφτίζουν «αυτοάμυνα», βάζοντας «πρώτη προτεραιότητα» την «χωρίς όρους και προϋποθέσεις» απελευθέρωση των ομήρων, αποσιωπώντας την πολύχρονη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, την καταπίεση και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει όλα αυτά τα χρόνια το κράτος - δολοφόνος.

Για τα μάτια του κόσμου, μόνο, γενικά κι αόριστα, κάλεσε το Τελ Αβίβ «να αντιδρά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου διαχωρίζοντας την τρομοκρατική Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό», εκφράζοντας ταυτόχρονα την «έντονη ανησυχία» του για την «κλιμακούμενη αντίδραση του Ισραήλ και τις μεγάλες απώλειες αμάχων», που όπως είπε πρέπει να ανακουφιστούν από άμεσες παύσεις πυρός και ανθρωπιστικούς διαύλους αλληλεγγύης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οριστική λύση στο ζήτημα θα δώσει μόνο «μια μεγάλη πολιτική υπέρβαση», η ίδρυση δύο κρατών με αμοιβαία αναγνώριση, όπως είπε. Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, έβαζαν το θέμα κάτω από το χαλί στα διαβούλιά τους με το κράτος - δολοφόνο, επεκτείνοντας τα κομπρεμί τους σε όλα τα επίπεδα, στρατιωτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, ενώ και σήμερα κάνει πλάτες στο κράτος - δολοφόνο.

Με αυτές τις θέσεις στον φάκελό του μετείχε αργότερα χτες το βράδυ σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης.

Προηγούμενα, μιλώντας χτες το πρωί στη Βουλή και καθώς έχουν δημοσιοποιηθεί ισραηλινά σχέδια για εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Γάζα σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, έσπευδε να τα ξορκίσει, ισχυριζόμενος ότι «δεν υφίσταται κανένα σχέδιο ούτε και σκέψη η Ελλάδα να δεχθεί Παλαιστίνιους. Η Ελλάδα δεν είναι μέρος ενός τέτοιου σχεδίου ούτε πρόκειται να γίνει».

Αναφέρθηκε, πάντως, στο θέμα της δημιουργίας θαλάσσιου «ανθρωπιστικού διαδρόμου», χαρακτηρίζοντάς το «πείραμα μεγάλης τεχνικής δυσκολίας», καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα, γι' αυτό και η κυβέρνηση αναζητεί εναλλακτικές οδούς, όπως είπε, κι αναμασώντας τα περί «ανθρωπιστικής παύσης» του μακελειού, πριν αυτό συνεχιστεί δηλαδή.

Την ίδια ώρα, στην πράξη οξύνουν τις ικανότητες των Ισραηλινών φονιάδων, και το διαφημίζουν στις ΗΠΑ.

Διαφημίζουν την εμπλοκή και τις πλάτες στους φονιάδες

Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος συναντήθηκε την Παρασκευή, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, στο γραφείο του με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή του Εβραϊκού Ινστιτούτου για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ (JINSA) Michael Makovsky.

Η συνάντησή τους ήταν η 5η τα τελευταία 3 χρόνια, και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν «η συνεισφορά του Ινστιτούτου στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας, ΗΠΑ και Ισραήλ, οι τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, καθώς και η γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ως αποτέλεσμα των εστιών αστάθειας στη Συρία, στη Λιβύη, στον Λίβανο, στο Βόρειο Κόσοβο και στις χώρες του Σαχέλ, που συνολικά ενισχύουν την παράνομη μετανάστευση και τις προσφυγικές ροές». Ούτε κουβέντα δηλαδή για τη σφαγή στη Γάζα!

O Φλώρος δεν παρέλειψε να τονίσει «τη θετική ανταπόκριση» της κυβέρνησης «στα αιτήματα πολλών χωρών, όπως η Αυστραλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία για φιλοξενία αεροπορικών μέσων και προσωπικού, με σκοπό τη συνδρομή σε επιχειρήσεις εκκένωσης υπηκόων τους από τη Μέση Ανατολή».

Επίσης, «αναφέρθηκε στο πολύπλοκο περιβάλλον ασφάλειας που διαμορφώνεται λόγω του εξελισσόμενου πολέμου στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της χώρας μας με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια σε αυτήν».

Εστίασε, εξάλλου, «στο τριμερές πρόγραμμα περιφερειακής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, το οποίο ενισχύεται ως σχήμα "3+1" με τη συμμετοχή των ΗΠΑ». Επισήμανε επίσης «τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα».

Αλλωστε, «ιδιαίτερη μνεία έκανε στη στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ και αναφέρθηκε στη μεταξύ τους στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης, διαρκώς ενισχυόμενες τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά, ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, ανταλλαγής πληροφοριών και διαχείρισης κρίσεων», όπως επαίρονται στο ΓΕΕΘΑ, την ώρα που οι ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις μακελεύουν γυναικόπαιδα.

Παραπέρα, ο Φλώρος αναφέρθηκε «στη στρατηγική σημασία και αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης με την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων συμμάχων και εταίρων μας», και τόνισε «την πολυεπίπεδη αμυντική συνεργασία και τις άριστες στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, εντός του πλαισίου της αναβαθμισμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», ενώ επεσήμανε «το κοινό όραμα της Ελλάδας και των ΗΠΑ για ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

Σημειωτέον, ο Φλώρος και στην Ημερήσια Διαταγή του για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, μιλούσε για «την αναβάθμιση των υποδομών μας σε περιοχές αυξημένης στρατηγικής σημασίας όπως είναι η Κρήτη και η Αλεξανδρούπολη με σχεδιασμό νέων ναυστάθμων και πολεμικών αεροδρομίων», υποδομές που διατίθενται κι αυτές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για την ενίσχυση θέσεών τους στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και την υποστήριξη ευρωατλαντικής κοπής επιχειρήσεων στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ