Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Με μαχητική κινητοποίηση απαίτησαν να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα στήριξης που διεκδικούν

Για μια ακόμη φορά οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης βγήκαν στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση ακόμα και των ανεπαρκών μέτρων στήριξης που είχαν ανακοινωθεί από κυβέρνηση και τοπικές αρχές και, ταυτόχρονα, απαίτησαν να υλοποιηθούν τα μέτρα στήριξης που διεκδικούν προκειμένου να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Πλημμυροπαθών, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία και στη συνέχεια έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο Λάρισας - Κοζάνης.

Ο Τάσος Τσιαπλές, εκ μέρους της Επιτροπής, μιλώντας στη συγκέντρωση σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα βρισκόμαστε σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, γιατί δυόμισι μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε και τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, τα περισσότερα προβλήματα που όφειλαν να λύσουν κυβέρνηση, δήμος, Περιφέρεια, ΟΑΕΔ, υγειονομικές υπηρεσίες, δεν έχουν επιλυθεί.

Γι' αυτό ας σταματήσουν κι από πάνω να μας προκαλούν, λέγοντας ότι είναι δήθεν κοντά μας, ενώ όλοι εμείς γνωρίζουμε καλά πως ήταν και είναι πολύ μακριά μας, είναι απέναντί μας ουσιαστικά.

(...) Η κυβέρνηση εδώ και λίγες μέρες άρχισε να δίνει σε έναν αριθμό πλημμυροπαθών κατοίκων ισόγειων διαμερισμάτων, και όχι στο σύνολό τους, από 1.200 έως 6.600 ευρώ, ενώ οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην πλειοψηφία των ισόγειων διαμερισμάτων καταστράφηκε και πετάχτηκε το σύνολο της επίπλωσης, του εξοπλισμού, του ρουχισμού, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τοίχους, πατώματα, κουφώματα, πόρτες, ηλεκτρική εγκατάσταση, ντουλάπες, ντουλάπια κουζίνας, κ.λπ.

Απέκλεισε ετσιθελικά απ' αυτές τις αποζημιώσεις - ψίχουλα όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων - αποθηκών (930), τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας καθολική καταστροφή κάθε είδους επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, σε χαλιά, κλινοσκεπάσματα, είδη ένδυσης, υπόδησης, εργαλεία δουλειάς και τόσα άλλα χρήσιμα αντικείμενα, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ που είχαμε σ' αυτά (...)

Στις 9/11, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για να αποφασίσει την απαλλαγή των πλημμυροπαθών από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ΔΕΥΑΛ, από τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και για να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο από 1/9/23, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο απερχόμενος δήμαρχος. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν για όσα σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι ασαφής για το ποιοι τελικά θα έχουν αυτές τις απαλλαγές. Αυτή η σκόπιμη ασάφεια δείχνει και πρόθεση να αποκλειστεί το μεγαλύτερο μέρος. Τέλος, η ανησυχία όλων μας αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση των Εργατικών Κατοικιών, μιας και ο κίνδυνος δεν εξέλιπε από μια νέα πλημμύρα».

Ξεκίνησε η διανομή χρωμάτων στους πλημμυροπαθείς από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Τη διανομή χρωμάτων στους πληγέντες πλημμυροπαθείς της πόλης ξεκίνησε χτες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που προχώρησε στην πρωτοβουλία αυτή για να βαφτούν σπίτια, ισόγεια αλλά και υπόγειοι χώροι. Η διανομή αφορά 1 δοχείο 10 λίτρων λευκού πλαστικού χρώματος Α΄ ποιότητας ανά πληγέντα και γίνεται με βάση τις λίστες στις οποίες έχουν καταγραφεί οι ενδιαφερόμενοι σε κάθε περιοχή, με ευθύνη των Επιτροπών Πληγέντων.

Χτες μοιράστηκαν χρώματα στο Κουλούρι ενώ το πρόγραμμα αυτών των ημερών έχει ως εξής:

-- Σήμερα: Στη Φαλάνη, στις 12 το μεσημέρι, από την Επιτροπή Πληγέντων στο στέκι της (Περαιβίας 23).

-- Πέμπτη 23/11: Στον Αγ. Θωμά και στην περιοχή του ΑΤΑ.

-- Σάββατο 25/11: στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης από την Επιτροπή Πληγέντων, στις 11 π.μ. στην πλατεία των Παλαιών Εργατικών Κατοικιών και στην πλατεία των Νέων Εργατικών Κατοικιών.

-- Σάββατο 25 & Κυριακή 26/11: Στη Ν. Σμύρνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ