Κυριακή 21 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Κόκκινος θρίαμβος

Σουμάχερ - Μπαριτσέλο το 1-2 για τη Φεράρι στην Ιμολα

Sportidea

Οι πανηγυρισμοί των χιλιάδων φίλων της Φεράρι, μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων στην Ιμολα, από τους Σουμάχερ και Μπαριτσέλο, ήταν απόλυτα δικαιολογημένοι. Η επικράτηση εντός έδρας από τη μια και η ανωτερότητα του νέου μονοθέσιου από την άλλη έπεισαν τους τιφόζι ότι και φέτος η κόκκινη ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τους Σουμάχερ, Μπαριτσέλο και τις νέες F 2002, ακολούθησαν τα δύο Williams-BMW με τους Ραλφ και Μοντόγια, ο Μπάτον με το Renault και ο Κούλθαρντ με το McLaren-Mercedes.

Ο αγώνας έμοιαζε σαν επανάληψη των κατατακτήριων δοκιμών, όπου και φάνηκε η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις Φεράρι και τους ανταγωνιστές της, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που κυριολεκτικά έτρεχαν σε άλλον αγώνα, κάτι που φαίνεται και από τους τερματισμούς με διαφορά ένα γύρο και βάλε. Ενδεικτικά, 17``,9 χώριζαν τον Μπαριτσέλο από τον Σουμάχερ (θα ήταν 10`` αν δεν έκαναν λάθος οι μηχανικοί στα πιτ), ο Ραλφ Σουμάχερ τερμάτισε τρίτος 19``,755 πίσω από τον αδελφό του, ο Μοντόγια 44``,725 και ο Μπάτον στο 1'.23``,395 μόλις και μετά βίας γλίτωσε το ντουμπλάρισμα. Κάτι που δεν απέφυγε ο Κούλθαρντ, που τερμάτισε έκτος, αλλά ένα γύρο πίσω.

Η χαρά των τιφόζι βέβαια δεν μπορεί να σκεπάσει την ανησυχία των φίλων της Φόρμουλα 1, που βλέπουν ότι η απόλυτη κυριαρχία οποιασδήποτε ομάδας αφαιρεί από το πρωτάθλημα την ανταγωνιστικότητα και άρα και το ενδιαφέρον. Η F 2002, το νέο μονοθέσιο των Ιταλών, εμφανίστηκε όχι απλά δυνατό, αλλά και αξιόπιστο. Αν δε βάλει το χέρι του ο Θεός της Φόρμουλα 1, με τα συνήθη απρόοπτα, τότε δεν έχουν άδικο όσοι μιλούν για μια πρόωρη κατάκτηση του τίτλου από τον Μίχαελ Σουμάχερ, κάτι που θα τον τοποθετήσει δίπλα στον Χουάν Μανουέλ Φάτζιο με τα πέντε πρωταθλήματα.


Sportidea

Ποιος μπορεί να δώσει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα; Αρκετοί προσβλέπουν στη βελτίωση της Williams, αλλά ίσως χρειαστούν ακόμα δύο τρεις αγώνες, κάτι που σημαίνει «αντίο πρωτάθλημα». Τις ελπίδες τους για μια αντεπίθεση έχουν εναποθέσει οι φίλοι της McLaren - Mercedes στον επόμενο αγώνα στην Ισπανία. Η πίστα της Βαρκελώνης θεωρείται κάτι σαν δεύτερη έδρα για την ομάδα, οι αρμόδιοι της οποίας θεωρούν ότι ισοφαρίζει το αντίστοιχο πλεονέκτημα της Φεράρι στην Ιμολα. Πάντως μάλλον θαύμα περιμένουν, αν κρίνει κανείς από τους χρόνους τόσο του Κούλθαρντ όσο και του Ραϊκόνεν πριν εγκαταλείψει.

Από την Renault, που έδειξε σταθερή, δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολύ περισσότερα, ενώ για τα δύο Toyota εγκατέλειψαν από προβλήματα στη μετάδοση, κάτι που δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν όσο και αν η ομάδα τα κατάφερε να πάρει βαθμούς με την εμφάνισή της στις πίστες. Οι ελπίδες των Jordan και Bar βρίσκονται στα χέρια των μηχανικών της Honda, από όπου και περιμένουν δυνατότερους κινητήρες, ώστε να κάνουν εμφανίσεις αντίστοιχες με την ιστορία τους στις πίστες.


Sportidea


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταρρέει το οικοδόμημα;(2004-04-18 00:00:00.0)
Παράσταση για ένα ρόλο(2003-08-05 00:00:00.0)
Ο Σουμάχερ νίκησε και τον εαυτό του(2003-04-26 00:00:00.0)
Επιστροφή στις νίκες ο Σουμάχερ(2002-06-16 00:00:00.0)
Η κορυφή βάφτηκε κόκκινη(2000-11-05 00:00:00.0)
Ο Ιρβάιν τη νίκη μετά τον "εμφύλιο" στη Μακλάρεν(1999-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ