Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Απρίλη 2002 - αριθ. φύλλου: 8250

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα μέτρα περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας
  • Νέα μέτρα περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας παίρνει η κυβέρνηση, ώστε, σε κάθε περίπτωση, η παραγωγή να μην υπερβαίνει τους 1.100.000 τόνους!
  • Με υπεκφυγές, ακόμη και ψευτιές, επιχείρησε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα των παράνομων παρακρατήσεων σε βάρος των παραγωγών για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

ΣΕΛ.  12   -   14

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΜΕ: ΤΑΞΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ της Πρωτομαγιάς

Εκκληση σε όλους χωρίς εξαίρεση τους εργαζόμενους, που γνώρισαν το ΠΑΜΕ στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, να ενωθούν στο Σύνταγμα -- στην Αθήνα -- και στους άλλους χώρους των συγκεντρώσεων του ταξικού κινήματος σ' ολόκληρη την Ελλάδα, απηύθυνε, χτες, εκ μέρους της ΔΑΣ, στη ΓΣΕΕ, ο Γ. Μαυρίκος, μετά και την απόφαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ ότι η απεργία της Πρωτομαγιάς θα γίνει κανονικά τη Μεγάλη Τετάρτη. Ηδη από το βράδυ της Πέμπτης σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, που είχε συγκαλέσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, είχε αποφασίσει ότι η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα, απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία. Η ΔΑΣ ξεκαθάρισε, χτες, στη ΓΣΕΕ, ότι ο φετινός γιορτασμός μπορεί και πρέπει να ενώσει τους εργάτες και υπάλληλους ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, κόντρα στους βιομηχάνους, στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και των «κοινωνικών διαλόγων», αποκαλύπτοντας το ρόλο των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λίγο πριν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είχαν εγκρίνει την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που προβλέπει αύξηση του ήδη μεροκάματου πείνας, του κατώτερου μεροκάματου, κατά 0,77 ευρώ!


ΣΕΛ.  8   -   9

Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Χωρίς τελειωμό ο Γολγοθάς

Πλημμυρισμένα από θλίψη είναι τα μάτια της μικρής Παλαιστίνιας, καθώς στέκεται μπροστά στα συντρίμμια του σπιτιού της οικογένειάς της στη Ναμπλούς. Την ίδια στιγμή, η όποια αποχώρηση του ισραηλινού στρατού συνοδεύεται από νέες εισβολές, εν ψυχρώ δολοφονίες και φόβους ότι η ισραηλινή ηγεσία μεταθέτει το βάρος της εισβολής στην περιοχή της Γάζας. Κι ενώ, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις απευθύνουν σύσσωμες πλέον βαρύ «κατηγορώ» στην ισραηλινή ηγεσία, ο Κ. Ανάν επιμένει στην ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης, «ακόμη και χωρίς τη συναίνεση του Ισραήλ»


ΣΕΛ.  16   -   17


ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Βαριές καταδίκες

Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου σε δύο κατοίκους της Ολυμπιάδας που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης του εργοστασίου χρυσού στην περιοχή τους, ενώ άλλοι τέσσερις κάτοικοι της Στρατονίκης δικάζονται με βαριές κατηγορίες την Τρίτη


ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Σχέδια περιορισμού των παροχών

Περικοπές των ήδη ελαχίστων επιδομάτων σε Ατομα με Ειδικές Ανάγκες σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πόρισμα, που έστειλε ο υφυπουργός Πρόνοιας στους φορείς των αναπήρων


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ