Κυριακή 21 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΓΚΑΖΙΕΣ

Ανάμεσα στα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, περιέλαβε η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου (ADAC) το Fiat Stilo, το οποίο υποβλήθηκε σε δοκιμές πρόσκρουσης, με βάση τα προβλεπόμενα από την EuroNCAP. Η βαθμολογία ήταν 4 αστέρια και η ADAC τονίζει την εξαιρετική συμπεριφορά του Stilo, τόσο στις πρόσθιες (βαθμός 12 με άριστα το 16), όσο και στις πλευρικές συγκρούσεις (βαθμός 16 με άριστα το 18) και επισημαίνεται ότι η καμπίνα επιβατών δείχνει εξαιρετική αντοχή στη σύγκρουση και η μπροστινή ζώνη παραμόρφωσης του αμαξώματος απορροφά πολύ καλά την ενέργεια πρόσκρουσης. Επίσης, οι πλευρικοί αερόσακοι και οι αερόσακοι τύπου «κουρτίνας» λειτούργησαν πολύ καλά κατά τις πλευρικές προσκρούσεις, προστατεύοντας πολύ καλά τα κεφάλια των επιβατών. Σε άρθρο της αυστριακής λέσχης αυτοκινήτου OAMTC, όπου παρουσιάζονται και σχολιάζονται τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής του Stilo από την ADAC, αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι καλύτερα από εκείνα των κορυφαίων ανταγωνιστών του.

Την απόφαση να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2002 πήρε η Alfa Romeo με τις νέες Alfa 156 GTA, προετοιμασμένες από την GTA Racing-Team Nordauto. Η ομάδα θα αποτελείται από τους απόλυτα επιτυχημένους Fabrizio Giovardi (περσινό πρωταθλητή) και Nicola Larini, στους οποίους θα ενταχθεί και η Romana Bernadoni. Σύμφωνα με τον κανονισμό Super 2000, η Alfa 156 GTA θα έχει κινητήρα 2.000 κυβικών εκατοστών. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της Fiat αποτελείται από 10 διπλούς αγώνες, ξεκινώντας από την πίστα του Magny - Cours στη Γαλλία, στις 21 Απρίλη. Εκτός από την Alfa Romeo, στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν, επίσης, οι BMW, Nissan και Volvo.

Δύο χρόνια εγγύηση, αντί της δωδεκάμηνης που ίσχυε έως την 1η Μάρτη 2002, για τα μηχανικά μέρη όλων των καινούριων μοντέλων της, προσφέρει πλέον η Renault στους πελάτες της. Πιο συγκεκριμένα, για τα μηχανικά μέρη των επιβατικών και επαγγελματικών Renault, η εγγύηση ορίζεται στους 24 μήνες, για το χρώμα στα τρία χρόνια και για το αμάξωμα στα 12 χρόνια, (εξαίρεση το επαγγελματικό Master, για το οποίο παραμένει στα έξι χρόνια.)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ