Κυριακή 21 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνία για ΟΥΕΦΑ και ... ουρά

Το ντέρμπι της ημέρας γίνεται στο Καυτατζόγλειο

Sportidea

Το ντέρμπι της ημέρας γίνεται στο Καυτατζόγλειο
Μία αγωνιστική και ...σήμερα, απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Α' Εθνική και το «θερμόμετρο» στα πέντε γήπεδα της χώρας μας που φιλοξενούν το κυρίως ...πιάτο της 25ης αγωνιστικής, αναμένεται να πάρει «φωτιά». Η προτελευταία «στροφή» της διοργάνωσης, κρύβει μια «άγρια ομορφιά», αφού ίσως φανερώσει την ομάδα που θα συμπληρώσει το ελληνικό «καρέ» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά και τα σωματεία που θα αποχαιρετίσουν τα μεγάλα ...σαλόνια.

Από τις αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάθλων αναμένεται να τραβήξει το σαλονικιώτικο ντέρμπι, που θα διεξαχθεί στο «Καυτατζόγλειο». Ο μέχρι στιγμής κάτοχος της 6ης προνομιούχου θέσης Ηρακλής, υποδέχεται τον συντοπίτη του Αρη, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα και θα πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να κρατήσει την ελπίδα για έξοδό του στην Ευρώπη, ζωντανή. Ωστόσο, το έργο του «Γηραιού» δεν αναμένεται να είναι εύκολο, καθώς οι «κιτρινόμαυροι», έστω και αν έχουν ελάχιστες ελπίδες για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου θέλουν πάση θυσία νίκη στα δύο παιχνίδια που απομένουν, προσδοκώντας το ...θαύμα.

Πάντως, εκτός από γήπεδο της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη, πολλά βλέμματα θα στραφούν και στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου ο φιλόδοξος, για να βαδίσει στο δρόμο που οδηγεί στα ευρωπαϊκά ...σαλόνια, Πανιώνιος φιλοξενεί τον προτελευταίο στο βαθμολογικό πίνακα Εθνικό Αστέρα. Οι «κυανέρυθροι» πιστεύουν πως φέτος βρίσκονται πολύ κοντά στο ...όνειρο και στόχος τους είναι να τα δώσουν όλα σήμερα αλλά και στην τελευταία αγωνιστική για να μην το απολέσουν. Ομως, η σημερινή αναμέτρηση μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη του στόχου τους, αφού για τους Καισαριανιώτες ίσως είναι η τελευταία τους ευκαιρία να σωθούν από τον ...γκρεμό.

Μονόδρομος η νίκη και για τους δυο μονομάχους στη Νέα Σμύρνη

Sportidea

Μονόδρομος η νίκη και για τους δυο μονομάχους στη Νέα Σμύρνη
Την ύστατη προσπάθεια, όμως, να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα της να μην πέσει κατηγορία θα κάνει σήμερα και η ουραγός Παναχαϊκή. Η αποστολή της, πάντως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήδη έχει πάρει το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι, μετά την πολύ καλή τους παρουσία, κόντρα στον Ολυμπιακό, ελπίζουν ότι μπορούν να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να πάρουν το πολύτιμο «τρίποντο», ενώ από την άλλη πλευρά ο «Δικέφαλος», αν και δεν «καίγεται» για τους βαθμούς θέλει τη νίκη περισσότερο για λόγους γοήτρου.

Σε ένα άλλο γήπεδο της χώρας, σ' αυτό του Ηρακλείου, ο ΟΦΗ θα κληθεί να παίξει σήμερα το τελευταίο του «χαρτί» για την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τον κρατήσουν κοντά στο «ευρωπαϊκό» παιχνίδι. Οι Κρητικοί υποδέχονται το Αιγάλεω, το οποίο δείχνει ότι έχει αποφύγει τα ...σαγόνια του υποβιβασμού, αλλά θα παλέψει για τη νίκη, προκειμένου να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κινδυνέψει. Οσον αφορά στον Ακράτητο, η βαθμολογική του θέση δεν του έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή του στην Α' Εθνική και προκειμένου να μην μπλεχτεί σε ...περιπέτειες θα αναζητήσει σήμερα στην έδρα του μόνο τη νίκη. Αντίπαλός του θα είναι ο Ιωνικός, που την περασμένη αγωνιστική κατάφερε με τη νίκη που πέτυχε έναντι του ΟΦΗ να «σφραγίσει» την παραμονή του στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας.

Σημειώνεται ότι όλες οι σημερινές αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν στις 17.30.


Στα Λιόσια θα κοντραριστούν Ακράτητος και Ιωνικός

Sportidea

Στα Λιόσια θα κοντραριστούν Ακράτητος και Ιωνικός

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ