Κυριακή 21 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' ΕΘΝΙΚΗ
Στο Βύρωνα τα σπουδαία

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς Αθηναϊκού -ΠΑΣ Γιάννενα

Sportidea

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς Αθηναϊκού -ΠΑΣ Γιάννενα
Μια αγωνιστική πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος στη Β' Εθνική και το τέλος αναμένεται συναρπαστικό. Οι τέσσερις, θεωρητικοί, διεκδικητές του τίτλου, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν δυσάρεστες απώλειες που ίσως τους στοιχίσουν ακόμα και τον τίτλο. Παράλληλα, οι υπόλοιποι θα επιδιώξουν να καταλάβουν μία θέση που θα οδηγεί στην Α' Εθνική. Σε ό,τι αφορά την «ουρά» της βαθμολογίας, οι «μάχες» είναι σαφώς λιγότερες, αλλά εξίσου ουσιαστικές.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, στην 25η αγωνιστική, που είναι και η προτελευταία της φετινής περιόδου, οι τρεις στους τέσσερις υποψήφιους, αγωνίζονται στην έδρα τους, με πιο δύσκολο έργο αυτό της Προοδευτικής, που αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό.

Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννενα, που φιγουράρει στο... ρετιρέ του πίνακα, ισόβαθμος με την Προοδευτική, φιλοξενείται από τον Αθηναϊκό. Οι «Λόρδοι» στο Βύρωνα έχουν καταλάβει την 5η θέση, αυτή τη στιγμή, και δε δείχνουν να διεκδικούν κάτι παραπάνω. Παράλληλα, ο προπονητής τους, Νίκος Παντέλης, κάνει ήδη το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά και δοκιμές μέχρι το τέλος της σεζόν. Σημαντικό γεγονός που ίσως να κάνει τους γηπεδούχους ακόμα πιο επικίνδυνους είναι πως στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο, οι Βυρωνιώτες αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές, αλλά πάλι πήραν την εκτός έδρας νίκη. Ετσι, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης για να παραμείνει στην κορυφή.

Στον Κορυδαλλό, η Προοδευτική υποδέχεται τον Πανσερραϊκό. Οι «βυσσινί» δεν έχουν άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό τους πέρα από τη νίκη, που θα τους διατηρήσει στην πρώτη θέση, ενώ θα ελπίζουν να έρθουν ευχάριστα νέα από τα νταμάρια του Βύρωνα, κάτι που θα σημαίνει πως θα μείνουν μόνοι στο... ρετιρέ. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, το μόνο που μπορούν να διεκδικήσουν είναι η πέμπτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Για το λόγο αυτό, δείχνουν αδιάφοροι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα παραδοθούν αμαχητί.

Σε ό,τι αφορά τους δύο ακόμα υποψήφιους, οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση, έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο. Αναλυτικότερα, η Καλλιθέα, φιλοξενεί στο «Ελ Πάσο» τον Απόλλωνα Αθηνών. Οι γηπεδούχοι έχουν συλλέξει 41 βαθμούς και θέλουν στραβοπάτημα των δύο πρωτοπόρων προκειμένου με ενδεχόμενη νίκη τους να «πιάσουν» κορυφή. Στην αντίπερα όχθη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιζητεί τη νίκη, περισσότερο για το γόητρο, καθώς είναι και ένας αγώνας μεταξύ δύο ομάδων από την πρωτεύουσα, και όχι τόσο για τη βαθμολογική αναρρίχηση.

Μία από τα ίδια ισχύει και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι Θεσσαλονικείς, ύστερα από την ισοπαλία με την Προοδευτική, θέλουν τη νίκη στην έδρα τους απέναντι στον Πανηλειακό. Το σενάριο για την εγκατάσταση στο... ρετιρέ είναι ακριβώς το ίδιο με την Καλλιθέα, καθώς οι δύο σύλλογοι μοιράζονται την τρίτη θέση. Η ομάδα από την Ηλεία, πάντως δεν έχει συνηθίσει τους φίλους της σε εκτός έδρας επιτυχίες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια τώρα, ο Αγιος Νικόλαος που μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές το... θαύμα για τη σωτηρία του έδειχνε πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, παλεύει για να μείνει «ζωντανός». Προκειμένου τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα, η νίκη έχει καταντήσει να είναι μονόδρομος και απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Ομως, οι Κρητικοί παρουσιάζονται ανανεωμένοι, ειδικά στην έδρα τους. Μόλις ένα βαθμό υψηλότερα, βρίσκεται ο Παναιγιάλειος που δοκιμάζει την τύχη του στην Καλαμάτα καθώς χρειάζεται τη νίκη για να μείνει στη Β' Εθνική. Τέλος στην Πάτρα, ο τοπικός Πατραϊκός αντιμετωπίζει τη Χαλκηδόνα.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15:30


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ