Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Μεγαλώνει το διεθνές λαϊκό κύμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Ξεχωρίζουν οι διαδηλώσεις στην «καρδιά» της Δύσης που στηρίζει το κράτος - δολοφόνο

ΝΟΡΒΗΓΙΑ - Οσλο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - Οσλο
Μέρα με τη μέρα, κόντρα στην εντεινόμενη καταστολή σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία κ.ά. και τους τόνους ευρωατλαντικής προπαγάνδας ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμά του να παλεύει για ελεύθερη πατρίδα, δυναμώνει το διεθνές κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην πάλη αυτή, με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ξεχωρίζουν οι μαζικές διαδηλώσεις σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν τη στήριξη που προσφέρουν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών στο κράτος - δολοφόνο προκειμένου να συνεχίζει τη νέα σφαγή στη Γάζα.

Στις ΗΠΑ, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη και αλλού, δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν μεταξύ άλλων στο Ντάλας, όπου η κεντρική λεωφόρος πλημμύρισε με κόσμο, αλλά και σε Σικάγο, Ντίρμπορν, Σιάτλ.

Σε δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό προχώρησαν και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις αλληλεγγύης συνεχίστηκαν σε όλη την Ευρώπη, στον βορρά (Αμστερνταμ, Οσλο, Μπέλφαστ) αλλά και τον νότο (Μαδρίτη) κ.α.

Αλλά και στη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση Μακρόν έχει αποφασίσει καθολική απαγόρευση των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, νέα διαδήλωση έγινε στη Νάντη, όπου πανό «στόλισε» γέφυρα πάνω από τον ποταμό που διασχίζει την πόλη, διαμηνύοντας «Ελευθερώστε τη Γάζα»!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Αμστερνταμ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Αμστερνταμ
Την Κυριακή, διαδηλώσεις έγιναν στο Βέλγιο, σε πόλεις όπως Βρυξέλλες (στο Saint-Gilles) και Λιέγη (στην πλατεία Σεν Λεονάρ).

Μεγάλη διαδήλωση έγινε και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ιδιαίτερα μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις που συνεχίζονται σε πολλές χώρες του αραβικού κόσμου.

Μόντρεαλ: Στη μεγάλη διαδήλωση ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ

Ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μόντρεαλ, όπου χιλιάδες λαού εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Στο μήνυμα που απηύθυνε ο Εργατικός Σύλλογος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γενικό προξενείο του Ισραήλ στο Μόντρεαλ τονίστηκε ότι οι Ελληνες μετανάστες «καταγγέλλουν τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που δεν υλοποιούν την απόφαση του Κοινοβουλίου για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και μας μπλέκουν όλο και πιο πολύ στα παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών».


ΙΡΛΑΝΔΙΑ - Μπέλφαστ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ - Μπέλφαστ

ΗΠΑ - Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
ΗΠΑ - Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

ΚΑΝΑΔΑΣ - Μόντρεαλ
ΚΑΝΑΔΑΣ - Μόντρεαλ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο(2024-02-21 00:00:00.0)
Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στην εμπλοκή(2024-01-24 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους σε όλο τον κόσμο(2021-05-18 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η σφαγή στη Γάζα(2014-07-22 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις φοιτητών και διαπραγματεύσεις(2012-06-01 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα(2009-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ