Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Δολοφονήθηκε ο σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί

Το βράδυ του Σαββάτου μαχαιρώθηκαν μέχρι να καταλήξουν ο 83χρονος Ιρανός επιφανής σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, στο σπίτι τους που βρίσκεται κοντά στην Τεχεράνη.

«Στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, διαπιστώσαμε ότι σκοτώθηκαν με πολλαπλά πλήγματα από μαχαίρι στον λαιμό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, Χοσεΐν Φαζελί - Χαρικαντί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής Δικαιοσύνης «Mizan Online». Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται από την εφημερίδα «Etemad», η σύζυγος του σκηνοθέτη είχε κάνει γνωστό ότι είχε απειληθεί πρόσφατα από ένα άτομο και ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την κατοικία τους. «Η έρευνα έδειξε πως δεν υποβλήθηκε καμιά μήνυση για την παράνομη είσοδο στην έπαυλη της οικογένειας Μερτζουί και την κλοπή αγαθών τους», πρόσθεσε ο Φαζελί - Χαρικαντί.

Ο κινηματογραφιστής είχε σκηνοθετήσει το 1969 την «Αγελάδα», μια από τις πρώτες ταινίες του νέου κύματος του ιρανικού κινηματογράφου, και μεταξύ άλλων τις ταινίες «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ενοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996).

Από το 1980 ως το 1985 ο κινηματογραφιστής είχε διαμείνει στη Γαλλία, όπου σκηνοθέτησε «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ