Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Νέες εχθροπραξίες στη μεθόριο Λιβάνου - Ισραήλ

Επικίνδυνα τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ, όπου χτες εκπρόσωπος του λιβανέζικου στρατού ανακοίνωσε πως εντόπισε και κατάσχεσε έξι εκτοξευτήρες ρουκετών εκ των οποίων οι δύο ήταν οπλισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός από την άλλη ανακοίνωσε πως εκκενώθηκαν 28 κοινότητες στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο σε βάθος τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων από τη μεθόριο και προχώρησε νωρίς χτες βράδυ στον βομβαρδισμό θέσεων της Χεζμπολάχ σε συνοριακές περιοχές του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που κατέγραψε τις καταστροφές καμερών κλειστού κυκλώματος που είχε εγκαταστήσει στα σύνορα ο ισραηλινός στρατός σε πέντε «νευραλγικά» σημεία, συμπεριλαμβανομένης μίας έξω από την ισραηλινή μεθοριακή πόλη Μετούλα. Η λιβανέζικη οργάνωση ανακοίνωσε πως έτσι ο ισραηλινός στρατός «είναι τυφλός» και δεν βλέπει τις κινήσεις στη μεθόριο.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, από τις 8 Οκτωβρίου έως χτες είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 5 Ισραηλινοί στρατιώτες, 4 μαχητές της Χεζμπολάχ και 5 Παλαιστίνιοι ένοπλοι στη διάρκεια εχθροπραξιών στη μεθόριο. Επίσης την Παρασκευή σκοτώθηκε ένας Λιβανέζος εικονολήπτης του πρακτορείου «Reuters» και τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι του «Al Jazeera» από ισραηλινά πυρά και την Κυριακή σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός άμαχος από επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ