Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα

-- Δυναμικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Με μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τη συναινετική στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ στο έγκλημα των Ισραηλινών, αποκαθήλωσαν τις σημαίες της ΕΕ στα Δημαρχεία των δήμων Συκεών και Πολίχνης, και στη θέση αυτή ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία.

-- Τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Νομαρχία Λάρισας και στο Δημαρχείο Βόλου, υπέστειλαν χτες το πρωί οι νέοι κομμουνιστές και στη θέση τους ανάρτησαν τη σημαία της Παλαιστίνης, στα πλαίσια μαχητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν, στις δύο πόλεις, ύστερα από κάλεσμα των ΝΣ της ΚΝΕ.

-- Συγκεντρώσεις και πορείες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, τις οποίες διοργάνωσαν οι ΝΕ του ΚΚΕ.

-- Με ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Κιλκίς συμπαραστέκεται στο λαό της Παλαιστίνης για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Απαιτεί την «άμεση αποχώρηση των ισραηλίτικων στρατευμάτων από τη λωρίδα της Γάζας και όλα τα υπό κατοχή παλαιστινιακά εδάφη», και καταδικάζει «τη δολοφονική εισβολή του ισραηλινού στρατού με εκατοντάδες θύματα, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά, γυναίκες και γέροντες, στα παλαιστινιακά εδάφη».

-- Δυναμικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης την περασμένη Δευτέρα. Στην Κοζάνη, με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης. Επίσης, σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη έγιναν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και μοίρασμα σχετικού υλικού.

-- Δυναμική κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται από το Ισραήλ με τη συνενοχή των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα από την ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση έγινε στο δημαρχείο και ακολούθησε πορεία με τη σημαία της Παλαιστίνης μπροστά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία δονήθηκε από τα συνθήματα καταδίκης της συνεχιζόμενης δολοφονικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών. Σε μια συμβολική κίνηση, οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

-- Αντίστοιχες δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν την ίδια μέρα σε Κέρκυρα και Αγρίνιο από τις αντίστοιχες ΝΕ του ΚΚΕ, ενώ στην Αρτα πραγματοποιήθηκε εξόρμηση σε συνοικίες και μαγαζιά της πόλης.

-- Πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης.

- Σήμερα Πέμπτη, η Επιτροπή Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κομοτηνή και πορεία στην Περιφέρεια.

- Σήμερα Πέμπτη διοργανώνουν λαμπαδηδρομία, στις 7 το απόγευμα (από την οδό Πασαλίδη), η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά», η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών (της ΟΓΕ) Καλαμαριάς.

-- Η Αχτίδα Νίκαιας του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. πικετοφορία από την πλατεία Ανάληψης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

-- Η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών του Πειραιά διοργανώνει πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης του λαού στις 6.30 μ.μ. στα παρακάτω σημεία: Στο Κερατσίνι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, (Ζαρντέν) στην Αμφιάλη. Στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στα Ταμπούρια και στην πλατεία Ευγένειας.

-- Ανάλογη εκδήλωση, την ίδια ώρα, θα γίνει στο Πέραμα, στην πλατεία Ηρώων και στη Δραπετσώνα στο τρίγωνο Εφραιμίδη.

-- Η Αχτίδα Κορυδαλλού διοργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 5 μ.μ., πικετοφορία από τη διασταύρωση των οδών Γεννηματά και Ταξιαρχών.

-- Ο Δήμος Νίκαιας, ως ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξάρτητη πατρίδα, καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 15 Γενάρη, ενώ συγκεντρώνει φάρμακα, προκειμένου να τα αποστείλει στην Παλαιστίνη.

-- Σε ανακοίνωσή τους, οι σύλλογοι γυναικών Κερατσινίου, μέλη της ΟΓΕ «Η στοργή του Παιδιού» και «Η Κυψέλη» καλούν όλες τις γυναίκες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό το έγκλημα.

-- Ψηφίσματα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό έχουν ήδη εκδώσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

-- Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα και τη μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων, που γίνεται με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και ΕΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αγώνας χαραγμένος στου λαού τη μνήμη...»(2023-11-21 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε όλη την Ελλάδα(2021-05-18 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης(2009-01-09 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση παντού!(2009-01-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα(2009-01-03 00:00:00.0)
Κύμα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα(2006-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ