Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Αποκούμπι η έμπρακτη στήριξη από όλη τη χώρα

Νέα αποστολή συνεργείων ετοιμάζεται για το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, αυτήν τη φορά από τη Θεσσαλονίκη

Ασταμάτητα συνεχίζουν να καταφθάνουν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, στα στέκια Αλληλεγγύης και στα γραφεία των σωματείων τα κομβόι με είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνονται από τη λαϊκή αλληλεγγύη που οργανώνουν σωματεία, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα.

Στη Λάρισα, τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου έχουν «πλημμυρίσει» από νερά, φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Καθημερινά, άνθρωποι κάθε ηλικίας περνάνε και αφήνουν ό,τι μπορούν. Αυτά πακετάρονται και στέλνονται στις πληγείσες συνοικίες και τα χωριά, όπου αναλαμβάνουν οι επιτροπές πληγέντων τη διάθεσή τους.

Πάνω από 25 τόνοι ήρθαν από Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο αυτό, περισσότερους από 25 τόνους υλικής βοήθειας έστειλαν χτες τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Ενώ, ταυτόχρονα με τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, συνεχίζουν τη συγκέντρωση βοήθειας καθημερινά 6 μ.μ. με 9 μ.μ. στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα προετοιμάζουν την αποστολή ομάδας στα χωριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες και καλούν τα μέλη των σωματείων, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη.

Το περασμένο Σάββατο, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, δύο πολυπληθείς ομάδες εργαζομένων και συνδικαλιστών ανέλαβαν να φορτώσουν την υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο ΕΚΘ μετά το κάλεσμα των εργατικών σωματείων. Η μια ομάδα, στο ΕΚΘ, φόρτωνε τα υλικά σε φορτηγάκια και από εκεί μεταφέρονταν προς τη μεταφορική εταιρεία όπου η δεύτερη ομάδα τα τοποθετούσε σε ειδικές παλέτες για να φορτωθούν στα μεγάλα φορτηγά που θα τα μετέφεραν.

Ετσι, η πρώτη αποστολή βοήθειας ξεκίνησε σήμερα το πρωί προκειμένου να φτάσει στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Οπως δήλωσε η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, η ανταπόκριση των εργαζομένων, των φοιτητών, των μαθητών και των γυναικών είναι πραγματικά συγκινητική. «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις μαθητές δημοτικού και γυμνασίου να φέρνουν έστω ένα πακέτο μακαρόνια ή δύο κουτιά γάλα, που αγόρασαν με το χαρτζιλίκι τους. Κάναμε πράξη όλες αυτές τις μέρες το σύνθημα "ο λαός σώζει τον λαό". Και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής μας και απαντάμε με την απεργία για να μην περάσει το νέο έκτρωμα που θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση για τα συμφέροντα των εργοδοτών».

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή στα χωριά της Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, μπορούν να επικοινωνούν με τα σωματεία: Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδος, Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, Κατεργασίας Ξύλου Κ. Μακεδονίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδος, Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βορείου Ελλάδος, Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Υπεραγορές «Σκλαβενίτη» Βορείου Ελλάδας, Εργαζομένων «Praktiker» (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Εργαζομένων Παπανικολάου, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κ. Μακεδονίας, Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, χτες το Νομαρχιακό Τμήμα Δράμας της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στο Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας.

Εκ μέρους του ΝΤ Δράμας της ΑΔΕΔΥ, ο Γιάννης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι με αυτή την κίνηση τα σωματεία δείχνουν τον δρόμο της ταξικής αλληλεγγύης. Από την πλευρά του ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του ΕΚΝΛ, σημείωσε ότι ουσιαστικά ο λαός της περιοχής είναι μόνος, αβοήθητος και η μόνη απαντοχή και αρωγή πραγματικά είναι από τους οργανωμένους συλλογικούς φορείς, τα συνδικάτα από όλη την Ελλάδα, κάτι που, όπως είπε, είναι συγκλονιστικό, που δείχνει την τεράστια δύναμη που έχει η λαϊκή, εργατική αλληλεγγύη.

Ακόμα, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας (ΕΚΘ) ολοκληρώθηκε χτες η συγκέντρωση και η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, νερά) για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Το Εργατικό Κέντρο συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία έστειλε με αντιπροσωπεία στη Λάρισα.

Αντίστοιχα, συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας από τα σωματεία των Τρικάλων, του Βόλου και της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ