Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Ηθελαν να μας σκοτώσουν γιατί είμαστε κομμουνιστές»

«Δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση επειδή δεν είχαμε νεκρό. Είχαμε όμως νεκρό, η μάνα του είναι εδώ (σ.σ. η Μάγδα Φύσσα), είναι ο Λουκμάν, είναι ο Μπαγκλαντεσιανός, δεν θυμάμαι όνομα...», τόνισε ο Θανάσης Καραμπέρης, την Παρασκευή, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που συνεχίζεται, για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ο μάρτυρας, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, χτυπήθηκε και αυτός με στειλιάρι από τους χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους και από τον Πανταζή (πυρηνάρχη).

Περιέγραψε πώς τους περικύκλωσε το τάγμα εφόδου και πρόσθεσε πως «χτυπάνε τον Πουλικόγιαννη και πέφτει κάτω αιμόφυρτος, και αρχίζουν και κοπανάνε στο ψαχνό και ότι δεν θρηνήσαμε θύματα είναι πολλοί παράγοντες. Δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση (...) είχαν προσαρμοσμένα καρφιά στα στειλιάρια, είχανε κάτι σαν κόσα που είναι κάτι σαν δρεπάνι. Είχανε σχεδιασμό... Μετά ακούστηκε "το Πέραμα εδώ" και εξαφανίστηκαν» και συμπλήρωσε: «Δεν μας σκοτώσανε γιατί συμπτυχτήκαμε και προστατέψαμε το κεφάλι μας...».

Σημείωσε για το κίνητρο της επίθεσης την προαναγγελία της από τους Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο, λέγοντας ότι τους επιτέθηκαν γιατί ήταν κομμουνιστές και γιατί το σωματείο της Ζώνης είχε πρωτοπόρα δράση. «Για ταξικούς λόγους μας επιτέθηκαν, να το πω έτσι, γιατί ήταν καρφίτσα στο μάτι τους το Σωματείο». Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη πολύ καιρό πριν και κατέληξε πως «δεν γίνεται τίποτα, καμιά παρεκτροπή εκτός εντολής (...) Δεν γίνεται τίποτα αν δεν το ξέρει ο αρχηγός».

Νέα δίκη στον Πειραιά

Επίσης σήμερα στα Δικαστήρια Πειραιά και μετά από πολλές αναβολές γίνεται η δίκη δύο χρυσαυγιτών με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Και οι δύο είναι τσιράκια του καταδικασμένου στελέχους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού, που τους φυγάδεψε και κάλυψε τα στοιχεία τους στο ΑΤ Περάματος τη μέρα που χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και πέτρες σε μέλη και φίλους της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού, έξω από το δουλεμπορικό γραφείο με τον μανδύα του σωματείου «Αγ. Νικόλαος», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, τον Μάη του 2018.

Ο πρώην χρυσαυγίτης Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός και ως απεργοσπάστης - τραμπούκος στο λιμάνι της COSCO, με ιστορικό επιθέσεων σε απεργίες από καταγγελία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Ο δε Αποστόλου υπήρξε μεταξύ άλλων στρατολόγος του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά και είναι καταδικασμένος σε 7 χρόνια για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ