Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Κριτήριο ψήφου η τραγική κατάσταση της δημόσιας Υγείας

Περιοδείες σε υγειονομικές μονάδες του νησιού και συναντήσεις με σωματεία

Από την περιοδεία στο ΠαΓΝΗ
Από την περιοδεία στο ΠαΓΝΗ
Με φόντο την τραγική κατάσταση της δημόσιας Υγείας στην Κρήτη εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων, κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης πραγματοποιούν περιοδείες σε υγειονομικές μονάδες του νησιού και έχουν συναντήσεις με σωματεία του χώρου, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων και των αγώνων τους. Την προηγούμενη βδομάδα κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).

Στο ΠαΓΝΗ

Στην περιοδεία στο ΠαΓΝΗ στο κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχαν ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, Δημήτρης Δουλουφάκης και Δημόκριτος Σαλούστρος, αντίστοιχα. Συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, Ράνια Μπέτση, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, και Γιάννης Δαλέζιος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συναντήθηκαν με το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ και τη διοίκηση και από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου. Ο Αλ. Μαρινάκης τόνισε ότι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών. Μάλιστα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πολύ συχνές οι παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα οξυμένα προβλήματα στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρθηκε και στη στάση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που στηρίζει την «ανθυγιεινή» πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, στον τομέα της Υγείας. Υπενθύμισε ότι πρόσφατα καταψήφισαν ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έθετε τα αιτήματα των Σωματείων Εργαζομένων σε ΚΥ και νοσοκομεία του νησιού για τους ασθενείς και τα εργασιακά ζητήματα των υγειονομικών. Αυτή η στάση, επισήμανε ο Αλέκος Μαρινάκης, ανέδειξε ακόμη περισσότερο την προσήλωση της συνδιοίκησης ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην Περιφέρεια στα συμφέροντα των λίγων, σε βάρος των αναγκών του λαού της Κρήτης, ενώ προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα και για τις εκλογές του Οκτώβρη σε δήμους και Περιφέρεια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Δημήτρης Δουλουφάκης υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι απέναντι στη λογική ότι οι υπηρεσίες Υγείας αποτελούν κόστος και ανέφερε ότι όπου υπάρχει πρόβλημα οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπαίνουν μπροστά, προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις με γνώμονα πάντοτε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησε περιοδεία στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, και τον Δημήτρη Δουλουφάκη.

Στην περιοδεία συμμετείχαν ο Δ. Βρύσαλης και υγειονομικοί που είναι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Νίκος Χόνδρος, συνταξιούχος γιατρός του Βενιζέλειου, ο Δημήτρης Φλυτζανής, πληροφορικός - μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, και ο Γιώργος Λενακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου.

Από τη συζήτηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και τα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου αναδείχθηκε το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού αφού υπάρχουν 300 περίπου κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 180 αφορούν τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 12 - 15 ιατρούς παθολόγους. Πιο οξυμένο είναι το ζήτημα των ελλείψεων στο Αναισθησιολογικό Τμήμα. Από τους 15 αναισθησιολόγους που θα έπρεπε να έχει, πλέον έχει μείνει μόνο με 5, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου.

Αλυσιδωτές είναι οι συνέπειες στην αντιμετώπιση των «τακτικών» χειρουργικών, ορθοπαιδικών, γυναικολογικών, οφθαλμιατρικών και λοιπών περιστατικών, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται ακόμα και κακοήθειες που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, καθώς από 6 χειρουργικά κρεβάτια, πλέον το Βενιζέλειο είναι σε θέση να λειτουργεί μόνο 2, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Στην τοποθέτησή του ο Μ. Συντυχάκης τόνισε: «Τα παραπάνω δεν είναι αστοχίες, ανικανότητα της κυβέρνησης, του οποιουδήποτε υπουργού ή διοικητή νοσοκομείου ή της 7ης ΥΠΕ, αλλά συντονισμένο σχέδιο πλήρους παράδοσης του ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, μετατροπής του ασθενούς σε πελάτη, σε ένα εργασιακό μοντέλο μερικής απασχόλησης. Είναι ενδεικτικό ότι 4 στους 10 εργαζόμενους του νοσοκομείου εργάζονται με "ελαστικές" σχέσεις εργασίας, όπως επικουρικοί, ΙΔΟΧ, εργολαβικοί, μπλοκάκι κ.λπ. και όχι με μόνιμες σχέσεις εργασίας ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας στον λαό. Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Τον δρόμο που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών ή τον σημερινό που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα. Από την έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης θα κριθεί και η κατάκτηση του συστήματος Υγείας που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες».

Ο Δ. Δουλουφάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να εκλεγούν περισσότεροι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που θα είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του και όχι χειροκροτητές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ