Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Ο πατραϊκός λαός ξέρει ποιος είναι δίπλα και ποιος απέναντι στους εργαζόμενους

Απάντηση στους εκπροσώπους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και σε διάφορους «ανεξάρτητους» και αντιδραστικούς

Από την πορεία ενάντια στην ανεργία που είχε διοργανώσει η δημοτική αρχή Πάτρας
Από την πορεία ενάντια στην ανεργία που είχε διοργανώσει η δημοτική αρχή Πάτρας
Να συκοφαντήσουν για ακόμη μία φορά την αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, προσπάθησαν οι συνδυασμοί της ΝΔ (Σβόλης), του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ (όπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την υποψηφιότητα Αϊβαλή), υποτιθέμενων ανεξάρτητων (Ψωμάς), διαφόρων άλλων αντιδραστικών (ορισμένοι εκ των οποίων είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό της ΝΔ) αλλά και αντικομμουνιστικών στοιχείων, όπως ο γνωστός Νικολόπουλος, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων - ομήρων διαφόρων προγραμμάτων ορισμένου χρόνου εργασίας, εμφανίστηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως υπερασπιστές τους, εγκαλώντας τη δημοτική αρχή ως αντεργατική επειδή - λένε - δεν στηρίζει στα δικαστήρια συμβασιούχους για να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Τιμητές όσοι θάβουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων!

«Υποκρισία! Εμφανίζονται ως τιμητές αυτοί που θάβουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ποιο σύστημα, ποια κυβέρνηση δεν δίνει δουλειά και δικαιώματα σ' όλους τους εργαζόμενους; Τι στάση κρατάτε εσείς, τι στάση κρατάμε εμείς; Κιχ δεν βγάζετε για τους αίτιους, ενώ εμείς τους ξεσκεπάζουμε, αγωνιζόμαστε για "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα"», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, που επεσήμανε:

«Στο πρόσφατο οκτάμηνο εμείς πρωτοστατήσαμε και είχαμε παράταση 4 μηνών, εσείς ανταγωνιζόσασταν για χρίσματα, λέξη δεν βγάζατε για τους εργαζόμενους. Εως και τώρα η κυβέρνηση κρατά τη λύση, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Να δώσει νέα παράταση. Γιατί δεν βγάζετε ούτε μία ανακοίνωση, έστω υποκριτικά, να καλέσετε την κυβέρνηση να δει τις ανάγκες των εργαζομένων;

Ολο το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης είναι αρνητικό, γι' αυτό τα δικηγορικά γραφεία και εσείς δεν ζητάτε την εφαρμογή των νόμων, αλλά "θετικές έδρες".

Τον Μάρτιο του 2022, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε νόμο που προβλέπει υποχρεωτική άσκηση έφεσης απ' την πλευρά των ΟΤΑ σε πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν εργασιακές διεκδικήσεις. Εμείς το καταγγείλαμε και το καταγγέλλουμε, εσείς κιχ δεν βγάζετε, το κρύβετε απ' τους εργαζόμενους, κρύβετε την αλήθεια, ότι για να γίνουν αορίστου χρόνου δεν αρκεί η "θετική έδρα", χρειάζεται να εξαντληθούν όλα τα δικαστικά μέσα, με τους νόμους που ισχύουν να είναι αντεργατικοί, άρα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Βγείτε να καταγγείλετε την κυβέρνηση έστω και λεκτικά, μούγκα.

Με άρθρο που έβαλαν στο Σύνταγμα τα κόμματά σας, το άρθρο 103, απαγορεύεται η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Βγείτε να το καταγγείλετε, έστω και δειλά, καλέστε την κυβέρνηση να το αναθεωρήσει.

Τι λέει η ΝΔ, αφού δεν είναι - όπως λέτε - ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης, ο Γεραπετρίτης, που επισκεφτήκαμε και μας αρνήθηκαν την έκτακτη χρηματοδότηση; Ανακοινώστε δημόσια τι λέει η ΝΔ!

Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος, οκταμηνίτης της "κοινωφελούς", που μέσα στην ψυχούλα του να πιστεύει ότι νοιάζεστε γι' αυτούς, για άλλους λόγους κάποιοι μπορεί να μην το εκφράζουν.

Εμείς αγωνιζόμαστε για "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα". Δεν τσιγκουνευτήκαμε δυνάμεις, κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες, είναι δεκάδες οι παρεμβάσεις μας σε Βουλή, πρωθυπουργό, υπουργούς, ΚΕΔΕ, κόμματα, για τους συμβασιούχους. Αίτημά μας το πρόγραμμα να είναι 12μηνο, να μπουν στο ταμείο ανεργίας, να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των δήμων με μόνιμο προσωπικό, με ανάλογη μοριοδότηση για τους εργαζόμενους που έχουν περάσει από αυτά τα προγράμματα.

Εσείς ήσασταν και θα είσαστε απόντες από τον αγώνα. Ενας είναι ο καημός σας, όχι να θεραπεύσετε την αιτία και να συγκεντρωθούν δυνάμεις που θα αντιπαλέψουν την αιτία της ανεργίας και της "ομηρίας" των εργαζομένων της "κοινωφελούς", αλλά πώς θα στραφούν οι εργαζόμενοι ενάντια στη δημοτική αρχή, για να γίνετε εσείς δημοτική αρχή».

«Εχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από εσάς»

Στάθηκε ταυτόχρονα αναλυτικά σε όλα όσα έως και σήμερα έχει παλέψει η δημοτική αρχή, ώστε 8μηνα να γίνουν 12μηνα, να παρθούν παρατάσεις εργασίας σε εργατοϋπαλλήλους, να εξασφαλιστεί η πληρωμή όλων όσοι παραμένουν στον δήμο με δικαστικές προσωρινές αποφάσεις με 15 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν κατέβαλε καμιά κυβέρνηση, από έργα που έπρεπε να γίνουν και υπογράμμισε και για τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα:

«Αρνήθηκε την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου, στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού, κ. Λιβάνιου, με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών. Για την κυβέρνηση, δεν πρέπει ο δήμος να δέχεται εργαζόμενους που έχουν συμβληθεί με το υπουργείο Εργασίας, τα 8μηνα είναι 8μηνα, μας είπαν. Μπροστά σ' αυτή τη στάση του υπουργείου, οι παρατάξεις Σβόλη, Αϊβαλή, Ψωμά λέξη δεν έβγαλαν, ούτε συζήτηση για καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής, δημόσια σιωπή».

Αποκαλύπτοντας τον ρόλο των διαφόρων «όψιμων» υπερασπιστών των εργαζομένων, αλλά και το τι παλεύει η δημοτική αρχή, κατέληξε:

«Ολοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι Πατρινοί καταλαβαίνουν γιατί, ενώ έγιναν 120 δικαστήρια με τους ωφελούμενους του ΟΑΕΔ, ποτέ δεν βάλατε θέμα να δοθεί εντολή στη Νομική Υπηρεσία. Τώρα, προεκλογικά, παίζετε με τις αγωνίες και την απελπισία εργαζομένων, δεν παίρνετε την απόφαση που δήθεν θέλετε να υλοποιηθεί, πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Στο μόνο που γίνεστε συγκεκριμένοι είναι να ικανοποιήσετε το αίτημα των δικηγορικών γραφείων, να μπορούν να πάνε εκτός από το Λασίθι και στα δικαστήρια της Νεαπόλεως και του Ρεθύμνου Κρήτης. Για πολιτική λύση, για διεκδίκηση απ' την κυβέρνηση, μούγκα!

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, με τους εργαζόμενους του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του δήμου, που είχαν σύμβαση με τον δήμο, δόθηκε εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθμός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 359/2-12-2021) και όχι του δημάρχου και με απόφαση του ΔΣ του Βρεφοκομείου και όχι του προέδρου, όπως και του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού και όχι του προέδρου.

Εμείς έχουμε αντίθετη θέση από εσάς, την έχουμε εκφράσει, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα". Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, καλύπτοντας το σύνολο των κενών θέσεων των δήμων.

Τους εργαζόμενους τους αγαπάμε, πορευόμαστε με την αλήθεια, τον σεβασμό τους, τους αγώνες μας να μην υπάρχει κανείς άνεργος».

Πληρωμένη απάντηση στα διάφορα αντιδραστικά στοιχεία, όπως τον Νικολόπουλο, έδωσε από την πλευρά του και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατούχας, σήμερα υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας πως «η μόνη συνεισφορά του στην πόλη είναι ο Καλαμπόκας (σ.σ. ο δολοφόνος του Τεμπονέρα) και τα στειλιάρια του...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ