Πέμπτη 27 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μαζί με τον ηρακλειώτικο λαό στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών»

Σε κλίμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας παρουσιάστηκε την Τρίτη 25/7, από την Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, ο πρώτος πυρήνας υποψηφίων με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και για τον δήμο Ηρακλείου. Η παρουσίαση έγινε από τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος της Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, και από τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου.

Κατά την παρουσίαση ο Αλ. Μαρινάκης ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Με αισιοδοξία και μαχητικότητα ριχνόμαστε από σήμερα στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας. Εχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Κρήτης και στους δήμους της.

Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης, γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, όπως είναι οι προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα επιχειρηματικά μεγάλα σχέδια, η προκλητική απουσία κράτους, όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των λαϊκών περιουσιών από φυσικές καταστροφές. Είναι εκπληκτική η ταχύτητα του ίδιου αναποτελεσματικού, για τον λαό, αστικού κράτους όταν πρόκειται να "τρέξουν" χρηματοδοτικά πακέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους, επενδύσεις, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων, βγαλμένα από την άγρια φορολόγηση των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Ημασταν η μοναδική λαϊκή - εργατική αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και οι εκλεγμένοι της στην Περιφέρεια σταθήκαμε απέναντι στον περιφερειάρχη που είχαν στηρίξει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και που από την αρχή είχε την πλήρη στήριξη της παράταξης της ΝΔ. Σταθήκαμε απέναντι στις πολιτικές επιλογές και το έργο του, το οποίο είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Κρήτης.

Ετσι και τώρα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, η "Λαϊκή Συσπείρωση", ο συνδυασμός του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κρήτης, είμαστε η μόνη ρεαλιστική, μαχητική, αξιόπιστη απάντηση στην αντίθεση που εκφράζουν πολλοί στην προοπτική μιας νέας τετραετίας Αρναουτάκη, δηλαδή μιας νέας θητείας του περιφερειάρχη, το πρόσωπο του οποίου στηρίζει και η ΝΔ. Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Κρητικοί, πέρα από την κομματική τους επιλογή».

Οι Ηρακλειώτες να συμπορευτούν μαζί μας

Ο Δ. Δουλουφάκης ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Την ίδια πολιτική, την εξυπηρέτηση δηλαδή των συμφερόντων των λίγων, βλέπουμε να εφαρμόζεται και σε τοπικό επίπεδο, όπου η ταύτιση και η σύγκλιση είναι ακόμα περισσότερο εμφανείς! Γι' αυτό είδαμε την προηγούμενη τετραετία αντίπαλους συνδυασμούς να μπαίνουν κάτω από την ίδια "ομπρέλα", αμέσως μετά τις εκλογές, όπως οι συνδυασμοί Λαμπρινού - Σισαμάκη και Βασιλάκη συνενώθηκαν. Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στους τωρινούς συνδυασμούς και τους υποψηφίους τους περιμένουμε μια από τα ίδια».

Και πρόσθεσε: «Ενας δήμος είναι διεκδικητικός όταν διεκδικεί και αγωνίζεται μαζί με τον λαό για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αραγε πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποια δημοτική αρχή του Ηρακλείου το απαίτησε; Ενας δήμος εναντιώνεται όταν του δίνουν ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες Πρόνοιας, χωρίς καμία χρηματοδότηση, χωρίς στελέχωση, χωρίς κανέναν κεντρικό σχεδιασμό. Ενας δήμος είναι μαχητικός και θα παλέψει και δεν θα δέχεται την κατάντια, την επικινδυνότητα της σχολικής στέγης (...) Νέο σχολείο έχουμε να δούμε πάνω από 20 χρόνια στο Ηράκλειο, ή εμβληματικά σχολεία όπως το Καπετανάκειο, η Ακαδημία φτιάχτηκαν όχι γιατί ήταν απαραίτητο αλλά γιατί οι γονείς αγωνίστηκαν. Ενας δήμος κοντά στις λαϊκές ανάγκες, ένας δήμος διεκδικητικός δεν πρόκειται να αφήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπρός για αποφασιστική ενίσχυση στην Περιφέρεια και στους δήμους!(2023-10-04 00:00:00.0)
Μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ(2023-09-12 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτια μάχης στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους(2023-09-02 00:00:00.0)
«Προτεραιότητα» για κυβέρνηση και τοπικές αρχές ο «ιατρικός τουρισμός»(2023-07-18 00:00:00.0)
«Εθνική των λίγων» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια(2019-03-27 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(2019-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ