Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΡΗΤΗ
«Εθνική των λίγων» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια

Ολο και πληθαίνουν οι περιπτώσεις Περιφερειών και δήμων όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συνεργάζονται στηρίζοντας τον ίδιο υποψήφιο, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την ουσιαστική σύμπλευση ανάμεσά τους. Τελευταίο κρούσμα, η ανακοίνωση για συμπόρευση των παρατάξεων Αρναουτάκη (σημερινός περιφερειάρχης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) και ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κρήτης. Βεβαίως, εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχαν εκφραστεί θετικά για τον περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη.

Σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι η σύμπραξη αυτή δεν προκαλεί έκπληξη. «Στο επίσημο αυτό συνοικέσιο, άλλωστε, μην ξεχνάμε, χωρούν και υποψήφιοι της ΝΔ, όπως και υποψήφιοι ακροδεξιάς κοπής, ενώ έχει προηγηθεί και η στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Η συμπόρευση αυτή είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης κοινής πορείας τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και της στρατηγικής ταύτισης των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ υπέρ του κεφαλαίου και απέναντι στο λαό. Η περιφερειακή αρχή του κ. Αρναουτάκη πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των μνημονιακών νόμων από το 2010. Ακόμα και ο τίτλος του συνδυασμού, "Εθνική Κρήτης", εκφράζει αυτήν ακριβώς τη στρατηγική ταύτιση, αντανακλά την "Εθνική" των συμφερόντων του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της Κρήτης.

Οι μάσκες έπεσαν. Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" συνιστά ήττα της "Εθνικής των λίγων", της σύμπλευσης όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να οργανώσει τον αγώνα του βάζοντας μπροστά τις ανάγκες του. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Κρήτης αποτελεί τη μόνη ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Συμπράξεις και στη Θεσσαλία

Στο γεγονός ότι ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται και θα «κατεβάσουν» κοινά ψηφοδέλτια και στην Περιφέρεια και στους περισσότερους δήμους της Θεσσαλίας, παρότι το μεν ΚΙΝΑΛ «ξιφουλκεί» κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «πρέπει να ηττηθεί παντού», ο δε ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι το ΚΙΝΑΛ «ανήκει στο αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν που ευθύνεται για την κατάντια του λαού», αναφέρεται σε δήλωσή του ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισημαίνοντας ότι αυτή η συνεργασία των δύο «άσπονδων εχθρών» εξηγείται, «αφού η αντιπαράθεσή τους αφορά το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πώς θα μπει τέλος σ' αυτήν, μια που και οι δύο υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο».

«Γι' αυτό», συνεχίζει, «οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, πρέπει στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, να τους γυρίσουν την πλάτη, όπως και στη ΝΔ και στη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ