Πέμπτη 27 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το κατάπτυστο άρθρο 61!

Αγωνιστικά «υποδέχθηκαν» χτες τον υπουργό Εργασίας στο Ηράκλειο, ο οποίος έκανε τον ...ανήξερο για το νομοσχέδιο που φέρνει δουλειά μέχρι τα 74 έτη

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν πρωτοβάθμια σωματεία στον υπουργό Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη, που πραγματοποίησε χτες επίσκεψη στις υπηρεσίες ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ στον Αγιο Μηνά, όπου βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας, συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την ψήφιση από την κυβέρνηση της διάταξης, με την οποία αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 74 έτη, δηλαδή δουλειά μέχρι τον θάνατο. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας, στην ολιγόλεπτη συνάντηση που έγινε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων, έκανε προκλητικά τον ...ανήξερο για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τις συνέπειές της στη ζωή των εργαζομένων.

«Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί από τους αγώνες των εργαζομένων. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Δυναμώνουμε την πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για ανατροπή όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας», δήλωσε ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ