Σάββατο 17 Ιούνη 2023 - Κυριακή 18 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο

Πάμε στις κάλπες περήφανα και με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Βρισκόμαστε μια βδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί, είμαστε σε θέσεις μάχης για να βγει το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό την επόμενη μέρα. Παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε από την ομολογουμένως μεγάλη σε όγκο δουλειά των Κομματικών Οργανώσεων όλους τους προηγούμενους μήνες και αυτό το διάστημα, την πλατιά συζήτηση που διεξάγουμε με ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις που προσεγγίζουν ή το σκέφτονται να προσεγγίσουν το Κόμμα. Αντλούμε δύναμη από το ανεβασμένο κύρος που έχει κατακτήσει το Κόμμα μας μέσα στον λαό και στη νεολαία, εξαιτίας των θέσεών του και της δράσης του.

Ξέρουμε ότι στις λίγες μέρες που έχουμε μπροστά μας κρίνονται πολλά. Γι' αυτό, όλοι και όλες σαν ένας άνθρωπος δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Με τη δύναμη της πολιτικής και της οργάνωσής μας δυναμώνουμε και διευρύνουμε τη συσπείρωση, ώστε περισσότεροι να μπουν στη μάχη για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου, περισσότεροι να κάνουν το βήμα, να ψηφίσουν ΚΚΕ.

Σε αυτά που επιφυλάσσουν για τον λαό απαντάμε με δυνατό ΚΚΕ, τη σίγουρη μαχητική αντιπολίτευση

Συζητάμε παντού για το κεντρικό δίλημμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από το αν με την ψήφο του ο λαός θα δυναμώσει την αντιλαϊκή κυβερνητική πλειοψηφία και τη βολική - συστημική αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, ή αν θα κάνει το άλμα να δυναμώσει το ΚΚΕ, που θα είναι η σίγουρη μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ.

Μόνο όσα συνέβησαν από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών της 21ης Μάη είναι χαρακτηριστικά για να αντιληφθεί ο καθένας τι επιφυλάσσει για τον λαό μας η επόμενη μέρα, και βέβαια για το πού θα κατατεθεί η ψήφος του λαού που θα δοθεί στο ΚΚΕ. Φάνηκε στα εργοδοτικά εγκλήματα στη Ζώνη του Περάματος, στο Λαύριο, στο Ναυπηγείο του Σπανόπουλου, φάνηκε στην αποτροπή δεκάδων πλειστηριασμών, φάνηκε στο αποτρόπαιο έγκλημα με τον χαμό εκατόμβης προσφύγων, θυμάτων του ιμπεριαλισμού, της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

Ολα αυτά και πολλά ακόμα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, όπως οι νεκροί στις ράγες των τρένων, οι νεκροί της πανδημίας, τα ανύπαρκτα ασθενοφόρα, η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, δεν είναι τυχαία περιστατικά αλλά πολλοί κρίκοι στην ίδια αλυσίδα ενός συστήματος που σαπίζει, ενός συστήματος που δεν παίρνει από φτιασιδώματα και γίνεται πιο επιθετικό, της αντιλαϊκής πολιτικής που το υπηρετεί για να εξασφαλίζει τα κέρδη των λίγων σε βάρος της δουλειάς και της ζωής των πολλών.

Αυτά μπορούν να γίνουν κριτήριο ψήφου για κάθε λαϊκό άνθρωπο, ανεξάρτητα από το αν ψήφισε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή άλλο κόμμα στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Εχουν την ευκαιρία στις 25 Ιουνίου να ενισχύσουν με την ψήφο τους τα πραγματικά τους συμφέροντα. Εχουν κριτήριο και μπορούν να αντιληφθούν ότι μπροστά σε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε, και σε άλλα πολλά που θα βρούμε μπροστά μας, χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή αντίσταση, να δυναμώσει η διεκδίκηση, να αποσπάσουμε νίκες και κατακτήσεις, να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζικές αλλαγές και ανατροπές.

Στηρίζουμε πολλούς περισσότερους για να κάνουν τώρα το βήμα

Τις τελευταίες μέρες και ώρες εντάσσουμε στη μάχη ακόμα περισσότερους από όσους στήριξαν το Κόμμα και απευθυνόμαστε στους χιλιάδες ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές, ενώ ήταν στις επιλογές τους το ΚΚΕ, δεν έκαναν το βήμα, για να το κάνουν τώρα αποφασιστικά και σίγουρα. Οι δυνατότητες μέρα με τη μέρα ξεχωρίζουν και απαιτούν πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια για να αντιμετωπίζονται διλήμματα και δισταγμοί.

Για παράδειγμα, είναι χιλιάδες αυτοί που με βαριά καρδιά και πολλές φορές μουγκά, στη λογική του «μικρότερου κακού», στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. Τώρα μπορούν να κάνουν το βήμα, γιατί υπάρχουν περισσότερα στοιχεία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν αποτελούν απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά με την κυβερνητική τους θητεία και με την αντιπολιτευτική τους στάση θυμίζουν τη λαϊκή ρήση «με τέτοια αντιπολίτευση, τι να την κάνεις τη συμπολίτευση», έστρωσαν τον δρόμο στη ΝΔ, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε αυτός ο αντιλαϊκός δρόμος να εμφανίζεται ως μονόδρομος, που ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τον αποδεχτεί και να διαλέγει μόνο ποιος μπορεί να τον διαχειριστεί λίγο καλύτερα.

Ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες που μπορούν να ανακόψουν την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος

Σπάμε τον εφησυχασμό, που όπου υπάρχει σε αυτήν τη φάση είναι επικίνδυνος εχθρός και μπορεί να κοστίσει στο Κόμμα μας. Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, μπροστά στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε ο δήμος της Αθήνας στο Κόμμα μας και στόχο έχει να βάλει εμπόδια στην επικοινωνία του με εργατικές - λαϊκές δυνάμεις και με τμήματα νεολαίας, μπροστά στην προσπάθεια να στηθούν αναχώματα στην ενίσχυση του ΚΚΕ με την υπερπροβολή διαφόρων μικρότερων κομμάτων, που είναι βαθιά συστημικά και σπρώχνονται από μεγάλα συμφέροντα και ΜΜΕ, π.χ. του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μπροστά σε κάθε εμπόδιο, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, άλλοι άνθρωποι που βρεθήκαμε μαζί στο κίνημα, να απαντήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με πείσμα, με οργή και με καρδιά, για να δυναμώσει το ΚΚΕ.

Με μαχητικότητα ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες που μπορεί να ανακόψουν την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος. Εξασφαλίζουμε τη μετακίνηση στον τόπο όπου ψηφίζει κάθε άνθρωπος που θέλει να ψηφίσει το ΚΚΕ. Λύνουμε με συντροφικό και συλλογικό τρόπο τις όποιες οικονομικές δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ που δεν πέφτει είναι στάση που αντικειμενικά διευκολύνει το αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, προσθέτει εμπόδια σε αυτό που χρειάζεται ο λαός μας και το οποίο είναι μια δυνατή, 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση.

Κάνουμε τα πάντα για να φτάσουν όλοι και όλες στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Γιατί η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη της αντιλαϊκής και συστημικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, θα κάνουν τα πάντα για να χτυπηθούν η ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας.

Ξανά 3η δύναμη στην Αττική, με περισσότερες ψήφους, επανεκλέγοντας τους κομμουνιστές βουλευτές

Ιδιαίτερα στην Αττική, δίνουμε μάχη να κατοχυρωθεί η 3η θέση για το Κόμμα μας, με περισσότερες ψήφους. Πόσο μάλλον που στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής κρίνεται αν θα παραμείνουν οι κερδισμένες έδρες του ΚΚΕ ή αν θα τις πάρει η κυβερνητική αντιλαϊκή πλειοψηφία της ΝΔ. Οπως η έδρα στην Α' Πειραιά και στη Δυτική Αττική, όπως οι δεύτερες έδρες σε Βόρειο, Νότιο και Δυτικό Τομέα. Αυτό πλέον κρίνεται με βάση τον νέο εκλογικό νόμο και όλα τα άλλα, περί μικρότερων κομμάτων που δήθεν θα ανακόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ, είναι «ιστορίες για αγρίους». Αφού, για παράδειγμα, η 2η έδρα του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα μπορεί να χαθεί και από τον Βελόπουλο ή την Πλεύση Ελευθερίας αν μπουν στη Βουλή.

Αλλά και το +1% σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ θα σημάνει +2 βουλευτές που στα κρίσιμα θα αθροίζονται στην κυβερνητική αντιλαϊκή πλειοψηφία, ενώ +1% για το ΚΚΕ θα είναι +2 βουλευτές που θα μάχονται για το δίκιο του λαού μας.

Τώρα είναι ώρα στράτευσης όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και άλλων εφεδρειών, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του Κόμματος παντού. Τώρα που το ψηφοδέλτιο είναι λίστα, οργώνουμε ακόμα περισσότερο, πόρτα - πόρτα, σπίτι - σπίτι, χώρο τον χώρο δουλειάς, άνθρωπο τον άνθρωπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιούμε τη μεγάλη πανεξόρμηση με το παρόν φύλλο του «Ριζοσπάστη» και τα εκατοντάδες εκλογικά περίπτερα του Κόμματος, που βρίσκονται σε όλους τους δήμους.

Βάζουμε στόχο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στις 21 Ιούνη, στο Σύνταγμα, να είναι μια μεγάλη κόκκινη διαδήλωση. Να είναι τέτοια σε όγκο και παλμό που θα στείλει μήνυμα ακόμα μεγαλύτερης ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, που θα διατρανώσει ότι με δυνατό ΚΚΕ καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θα είναι παντοδύναμη.

Συγκροτημένα τα καθοδηγητικά όργανα και οι ΚΟΒ ελέγχουμε και σχεδιάζουμε μέρα τη μέρα.

«Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε... αλλά οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη» (Μπέρτολτ Μπρεχτ).

Στις 25 Ιουνίου πάμε στις κάλπες με περηφάνια, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Η μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και διέξοδο για το μέλλον του λαού μας.


Του
Γιώργου ΤΑΤΣΗ*
* Ο Γ. Τάτσης είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Αττικής του Κόμματος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί ΚΚΕ(2023-06-23 00:00:00.0)
Τα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ στη Βοιωτία θα είναι συμβολή στη συνολική ενίσχυση του Κόμματος(2023-06-21 00:00:00.0)
Ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων(2023-05-30 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα και πείσμα για επανεκλογή βουλευτή με δυνατότερο το ΚΚΕ!(2023-05-23 00:00:00.0)
Χρειάζεται αυτοδυναμία του λαού(2009-09-10 00:00:00.0)
Γενικευμένη πολιτική μάχη οι ευρωεκλογές(2008-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ