Τρίτη 23 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Με αποφασιστικότητα και πείσμα για επανεκλογή βουλευτή με δυνατότερο το ΚΚΕ!

Από τις περσινές κινητοποιήσεις των αγροτών στην Καλαμάτα
Από τις περσινές κινητοποιήσεις των αγροτών στην Καλαμάτα
Με αποφασιστικότητα, πείσμα και αισιοδοξία ώστε το πρώτο βήμα που έγινε στον νομό με την αύξηση του ποσοστού του Κόμματος (+2,06% στα 497/498 εκλογικά τμήματα) και την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή για πρώτη φορά, να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα, να γίνει στέρεο με ακόμη περισσότερες ψήφους απ' τις 6.631 και μεγαλύτερο ποσοστό (6,75%), συνεχίζουν τη μάχη η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και η αντίστοιχη Οργάνωση της ΚΝΕ.

Η δουλειά των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο, η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην οργάνωση των εργατικών - λαϊκών αγώνων, αλλά και όπως αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, σε αρχαιρεσίες σε άλλα σωματεία, με την εμφανή άνοδο των ταξικών δυνάμεων, έφεραν αποτελέσματα. Αναγνωρίστηκαν από ευρύτερο εργατικό, λαϊκό κόσμο, αυξάνοντας τη δύναμη του Κόμματος συνολικά στον συγκεκριμένο δήμο και στην πόλη.

Αντίστοιχα, η δράση στην πρώτη γραμμή για την επίλυση προβλημάτων και άλλων λαϊκών στρωμάτων, όπως των βιοπαλαιστών αγροτών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, είχε αντανάκλαση και στις πρώτες κάλπες. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στον δήμο Δυτικής Μάνης το ΚΚΕ αναδείχθηκε τρίτο κόμμα συνολικά με ποσοστό μεγαλύτερο και από το πανελλαδικό του (11,22%).

«Η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή θα συμβάλει να δυναμώσουν οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες και στον νομό μας. Αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για τον λαό στη Μεσσηνία αλλά και πέρα απ' αυτή, για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μπορεί να συμβάλει να δυναμώσει και σε άλλους νομούς η λαϊκή διεκδίκηση, ως η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη από "χέρι" αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά και στους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που μοιράζονται από κοινού με τη ΝΔ τους κοινούς στρατηγικούς στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης, των αντιλαϊκών μέτρων και προαπαιτούμενών του, της δράσης για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, εντός βεβαίως των ορίων των ΕΕ και ΝΑΤΟ», τόνισε ο Θοδωρής Μπολέτης, Γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας, προσθέτοντας: «Για τη διαμόρφωση του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος είχε συμβολή η ΚΝΕ. Οι μάχες που έδωσε εντός και εκτός σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για σειρά από προβλήματα, η δράση που είχε επίσης με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ο ενθουσιασμός που μετέφερε, συνέβαλαν να ανοίξουν δρόμοι αγωνιστικής διεκδίκησης για τη νεολαία. Βοήθησαν να διευρυνθούν οι ορίζοντες και οι συνειδήσεις νέων ανθρώπων. Και γι' αυτόν τον λόγο έχει επίσης σημασία να βρεθούμε ακόμη πιο ψηλά στην επόμενη εκλογική μάχη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαντική άνοδος σε ψήφους και ποσοστά, απόρροια των αγώνων με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές (2023-06-29 00:00:00.0)
Πατώντας στη θετική πείρα για ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα ισχυροποίησης του ΚΚΕ (2023-04-12 00:00:00.0)
Ανταλλαγή της πλούσιας πείρας με στόχο την ισχυροποίηση του Κόμματος (2017-04-04 00:00:00.0)
Δυναμική άνοδος του ΚΚΕ (2007-09-18 00:00:00.0)
Οδηγός για δράση (2000-06-01 00:00:00.0)
Δράση για αγωνιστική πορεία (1999-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ