Τρίτη 23 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εντολές άμεσα για ταχύτερη επίτευξη των αντιλαϊκών στόχων

Eurokinissi

Εκλογές για τις 25 Ιούνη σχεδιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως επιβεβαίωσε η χτεσινή πρώτη μέρα μετά τις εκλογές της Κυριακής. Χθες το πρωί συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία, κατά το τυπικό, του παρέσχε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αντέτεινε ότι «δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή». Σε αυτό το πλαίσιο, επικοινώνησε αργότερα χθες το μεσημέρι με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή» και προτείνοντας την «επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25/6».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας επέστρεψε τη διερευνητική εντολή, «έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μου ότι είναι αδύνατη η συγκρότηση κυβέρνησης». Επανέλαβε μάλιστα ότι επιδιώκει να γίνουν οι εκλογές «το συντομότερο δυνατόν, ενδεχομένως και στις 25/6».

Εβαλε δε στόχο «μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας», που θα «τρέξει» μια σειρά ζητήματα, όπως ΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, «αξιολόγηση παντού» στο Δημόσιο, «αναδιατάξεις» παραπέρα εμπορευματοποίησης στο ΕΣΥ, ενίσχυση της «πράσινης - ψηφιακής» μετάβασης, ως πεδία διασφαλισμένης κερδοφορίας για το κεφάλαιο, πληρωμένης από τον λαό, αλλά και παραπέρα ιδιωτικοποίηση στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Αλλωστε, καθώς η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική (η προηγούμενη αναθεώρηση περατώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, άρα εντός της θητείας της επόμενης κυβέρνησης μπορούν να αρχίσουν οι διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος), η ΝΔ, εκμεταλλευόμενη το μπόνους των εδρών που της δίνει η ενισχυμένη αναλογική (θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές), επιδιώκει την πλειοψηφία που θα της επιτρέψει να επιταχύνει νέες αντιδραστικές αλλαγές στο Σύνταγμα, όπως το άρθρο 16.

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Α. Σκέρτσος, σε χθεσινές του συνεντεύξεις, ξορκίζοντας κάθε «κίνδυνο επανάπαυσης» στο στρατόπεδο της ΝΔ, επέμεινε ότι «χρειάζεται ισχυρή στήριξη σε αυτήν την κυβέρνηση, διότι οι μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις».

Επέμεινε επίσης «να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, των τολμηρών αλλαγών. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις». Μίλησε μάλιστα για στόχους «που πρέπει να επιτευχθούν και μέσα στο καλοκαίρι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ