Τρίτη 23 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μήνυμα αισιοδοξίας, «καρπός» των μεγάλων αγώνων

Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη
Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη
Η ελπιδοφόρα άνοδος του ΚΚΕ και στη Θεσσαλία στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα των λαϊκών αγώνων, ενάντια στα χειρότερα που ετοιμάζονται και έρχονται για τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Στην περιοχή είχαμε την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στον νομό Λάρισας, αλλά και την εκλογή βουλευτή σε Μαγνησία και Τρίκαλα, μετά από πολλά χρόνια.

Η άνοδος σε ποσοστά και ψήφους του ΚΚΕ και στη Θεσσαλία αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης που οικοδομήσανε οι κομμουνιστές, μέσα από την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης για την ανακούφιση των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων αυτών που οι ανάγκες τους δεν χωράνε στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης, που υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό (8,6%) αλλά και η μεγαλύτερη αύξηση (+2,35%) σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το αποτέλεσμα στον δήμο Λάρισας, που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας του νομού. Πιο συγκεκριμένα, το Κόμμα αυξάνει τις δυνάμεις του κατά 2.466 ψήφους (+2,61%), συγκεντρώνοντας 6.588 ψήφους (8,42%). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψήφοι και τα ποσοστά που καταγράφονται είναι ακόμα πιο αυξημένα στις εργατογειτονιές της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, και η μεγάλη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στις κινητοποιήσεις οργής για το έγκλημα των Τεμπών, το προηγούμενο διάστημα.

Αλλά και στην ύπαιθρο του νομού, όπου ζουν χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες, το Κόμμα καταγράφει σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά, ιδιαίτερα εκεί όπου αναπτύχθηκαν αγώνες με την καθοριστική παρέμβαση και συμμετοχή των κομμουνιστών. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα στους δήμους Αγιάς, Τυρνάβου, όπου το Κόμμα παίρνει 12,93% και 10,33% αντίστοιχα. Ακόμα καλύτερα είναι τα ποσοστά σε αυτούς τους δήμους, σε κωμοπόλεις και χωριά που το Κόμμα έχει οργανωμένες δυνάμεις, όπου υπάρχουν και λειτουργούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι. Ενδεικτικά στην πόλη του Τυρνάβου το Κόμμα καταλαμβάνει την 3η θέση με ποσοστό 15,69%.

Αντίστοιχα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και από τον δήμο Ελασσόνας, όπου το Κόμμα παίρνει 1.791 ψήφους και 8,26%. Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα στην ανταρτομάνα Τσαριτσάνη, όπου το Κόμμα βρίσκεται στη 2η θέση (πίσω από τη ΝΔ) και παίρνει 330 ψήφους (23,22%).

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα που καταγράφονται και στους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία), γεγονός που αποτελεί επιστέγασμα των αγώνων που έχουν δώσει τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, στα χωριά, στους χώρους Υγείας και Εκπαίδευσης.

Ετσι, το ΚΚΕ λαμβάνει 3.857 ψήφους (9%) στην πόλη των Τρικάλων, 2.943 ψήφους (9,26%) στην πόλη της Καρδίτσας και 5.077 ψήφους (7,26%) στην πόλη του Βόλου.

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το αποτέλεσμα και στον δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, όπου στην κωμόπολη της Ζαγοράς το ΚΚΕ βρίσκεται στην 3η θέση (μόλις 1% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ) καταλαμβάνοντας 17,49%, γεγονός που αποτυπώνει τη δράση των κομμουνιστών για τα προβλήματα των αγροτών και συνολικά την ποιότητα ζωής σε αυτό το ορεινό χωριό. Παρόμοιο είναι και το αποτέλεσμα στον δήμο Σκοπέλου, όπου το ΚΚΕ έχει 23,72% στο δημοτικό διαμέρισμα Σκοπέλου και 16,48% συνολικά στον δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ