Σάββατο 17 Ιούνη 2023 - Κυριακή 18 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Στα μονοπάτια των νέων κοινωνικών αγώνων μαζί με το ΚΚΕ

Πριμικήρης Βασίλης

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας με τις εκλογές της 21ης του Μάη 2023 υπέστη μια βαριά ήττα! Με εξαίρεση το ΚΚΕ που κρατήθηκε και αύξησε τις δυνάμεις του, οι υπόλοιπες αυτοπροσδιοριζόμενες αριστερές προοδευτικές και αντιδεξιές δυνάμεις στο σύνολό τους βρέθηκαν την επομένη των εκλογών πολιτικά λαβωμένες! Τα τραγικά λάθη του Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015 με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και η εγκληματική ανατροπή του λαϊκού δημοψηφίσματος οδήγησαν στην προώθηση μιας αντίληψης στον ελληνικό λαό κύρια από το καλοκαίρι του 2015 ότι δήθεν «όλοι το ίδιο είναι» και αυτό συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στη νίκη της δεξιάς!

Το θέμα είναι αντιληπτό από όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους πλέον ότι αν δεν σκύψουν όλες οι αντιδεξιές αριστερές δυνάμεις ουσιαστικά, αυτοκριτικά, χωρίς πολιτικούς κανιβαλισμούς και εμφύλιους σπαραγμούς μεταξύ τους, για να ερευνήσουν σε βάθος τα αίτια αυτής της κατάστασης, τα δεινά για τον κόσμο της εργασίας, τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας γενικότερα θα είναι δυστυχώς τεράστια! Η δύναμη που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σ΄ αυτή την προσπάθεια είναι σίγουρα το ΚΚΕ! Για το λόγο αυτό πολλοί αγνοί αγωνιστές θέλουν σήμερα να συστρατευθούν μαζί με το ΚΚΕ και σ΄αυτές τις εκλογές να το ξαναψηφίσουν παρά τις επιμέρους ίσως διαφωνίες τους με αυτό, ακόμα και σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Οι επιθέσεις στις εργατικές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, η τεράστια αναδιανομή του λαϊκού πλούτου με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και όχι μόνο, η αποδιάρθρωση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ηλικιωμένων και γενικά τα δικαιώματα για την ανθρώπινη διαβίωση των λαϊκών στρωμάτων θα ενταθούν! Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων του χωριού και της πόλης που αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες δεκαετιών, θα ισοπεδωθούν από τη λαίλαπα της δεξιάς διακυβέρνησης!

Οι απαντήσεις που χρειάζονται θα πρέπει να αναζητηθούν έξω από τα βάρη του επαχθούς χρέους, των ταξικών πολιτικών της ΕΕ και της ΟΝΕ, και των καταναγκασμών που θέτει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Στα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα και στις ελληνοτουρκικές μας σχέσεις οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν με το γνωστό δόγμα του «ανήκουμε στην Δύση» και με ατέλειωτους εξοπλισμούς!

Ολοι μας με τη διαφορετικότητά του ο καθένας μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μαζί με το ΚΚΕ τη σκληρή πραγματικότητα που πιθανώς θα έλθει μετά και από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου! Να εξετάσουμε τα πάντα σε βάθος χωρίς εσωστρέφεια και ηττοπάθεια! Μπορούμε και πρέπει να έλθουμε σε επαφή με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον, με όλους τους απλούς ανθρώπους του μόχθου που δεν θέλουν να μαϊμουδίζουν στα χνάρια των κεντροαριστερών νεφελωμάτων και δεν θέλουν να υποταχθούν στα νεοφιλελεύθερα δόκανα! Παράλληλα, το ΚΚΕ με τη μεγάλη του αγωνιστική πείρα και ιστορία μπορεί να κάνει ουσιαστικά ανοίγματα κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε στις επερχόμενες εκλογές όχι μόνο για τους κομμουνιστές αλλά για όλο τον ελληνικό λαό!

Ας διαβούμε, λοιπόν, ξανά τα παλιά γνωστά μονοπάτια των κοινωνικών μας αγώνων! Τα μονοπάτια της νιότης μας μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ! Μπορούμε μέσα από την κοινή μας δράση και τους αγώνες μας να ανατρέψουμε τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ