Σάββατο 17 Ιούνη 2023 - Κυριακή 18 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Μια αποκαλυπτική λίστα

Αποκαλυπτική για το πώς οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και το φιτίλι του πολέμου που ανάβουν στην περιοχή, προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερα ρεύματα μετανάστευσης και προσφυγιάς, είναι η λίστα με τις εθνικότητες όσων επέβαιναν στο βυθισμένο πλοίο:

Συρία: Από το 2013, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις πραγματοποιούν ιμπεριαλιστική επέμβαση, με επίδικο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις πρόσφεραν και προσφέρουν όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις.

Λιβύη: Από την άνοιξη του 2011 εξελίσσεται ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με «πυροκροτητή» την «επαναδιαπραγμάτευση» συμφωνιών για άδειες έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου, και το μεγαλύτερο κομμάτι που διεκδικούν τα μονοπώλια Κίνας και Ρωσίας. Κι εδώ παρούσα η χώρα μας, με όλες τις κυβερνήσεις.

Υποσαχάρια Αφρική: Η ΕΕ διατηρεί 11 στρατιωτικές και «πολιτικές» αποστολές, έχει πραγματοποιήσει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στο Μάλι, εμπλέκεται ενεργά στις ένοπλες και άλλες συγκρούσεις, με υπόβαθρο την ιμπεριαλιστική σύγκρουση με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, για τον έλεγχο του νέου «Ελντοράντο» των πρώτων υλών, όπως π.χ. των σπάνιων γαιών που χρησιμοποιούνται για τις «πράσινες» μπίζνες. Στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές αποστολές.

Αφγανιστάν: Η αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση το 2001 έληξε τυπικά το 2021 έχοντας προκαλέσει «ποτάμια» προσφύγων που συνεχίζονται. Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.), από το 2001 έως σήμερα, στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Παλαιστίνη: ΗΠΑ - ΕΕ, με τη στήριξη και της Ελλάδας, κάνουν πλάτες στην ισραηλινή κατοχή, στους εποικισμούς που επεκτείνονται, στις βαρβαρότητες ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αίτημά του να ζήσει στο δικό του κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ