Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μπροστά υποψήφιος της AfD σε περιφέρεια της Θουριγγίας

Ο υποψήφιος του εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις εκλογές της περιφέρειας Ζόνενμπεργκ της Θουριγγίας, Ρ. Ζέσελμαν, έλαβε στις εκλογές της Κυριακής 46,7% των ψήφων και προηγείται κατά 11% από τον υποψήφιο της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), Γ. Κέπερ.

Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον β΄ γύρο, στις 25 Ιούνη.

Ο Ζέσελμαν είναι ήδη μέλος του κρατιδιακού Κοινοβουλίου της Θουριγγίας για την AfD, ενώ η τοπική οργάνωση της AfD στη Θουριγγία, με επικεφαλής τον Μπγιερν Χέκε, παρακολουθείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος ως «ξεκάθαρα δεξιά εξτρεμιστική».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας από το οπορτουνιστικό - σοσιαλδημοκρατικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke), Μπόντο Ράμελο, εξέφρασε την απογοήτευσή του και ζήτησε «οι δημοκράτες (...) και οι μεγάλες διεθνείς εξαγωγικές εταιρείες της περιοχής (...) να συσπειρωθούν και να πάρουν τον λόγο»...

Η περιφέρεια Ζόνενμπεργκ «είναι μια από τις οικονομικά ισχυρότερες της Θουριγγίας και θα αποτελούσε πρόβλημα εάν έδινε το μήνυμα ότι οι διεθνείς εταιρείες δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτες», τόνισε ο κρατιδιακός πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις του Ζέσελμαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ