Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Ιούνη 2023 - αριθ. φύλλου: 14269

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Κάθε παραπάνω έδρα του ΚΚΕ θα είναι στήριγμα για τον λαό, 100% μαχητική αντιπολίτευση

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ


ΣΕΛ.  4   -   5
ΣΥΝΤΑΓΜΑ | 8.30 μ.μ.
Την Τετάρτη 21 Ιούνη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


ΣΕΛ.  4   -   5

Κάνουμε τη νύχτα μέρα για ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό στις 25 Ιούνη!

Το ψηφοδέλτιο να φτάσει παντού! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος, να κάνουν ακόμα περισσότεροι πράξη τη σκέψη τους και να ψηφίσουν ΚΚΕ

Στη μάχη της τελικής ευθείας δεν περισσεύει κανείς! Για να έχουν την επόμενη μέρα στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι και ο λαός μια γνήσια, 100% λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και στους αγώνες, απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της προσφέρουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα.


ΣΕΛ.  3

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΝΑΤΟική συμπολίτευση

Τις μέρες αυτές, μια ακόμα γιγαντιαία πρόβα πολέμου διεξάγεται από το ΝΑΤΟ, αυτήν τη φορά στη Γερμανία. Η αεροναυτική άσκηση, με τη συμμετοχή 20 κρατών - μελών (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την ευρωατλαντική συμμαχία, μια ανάσα από το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία.

Δεν είναι μόνο το πλήθος και το είδος των στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν, αλλά και το σενάριο της άσκησης, που φανερώνει κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και προετοιμασία για γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης, η οποία μαίνεται στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ «εξασκείται» στην ενεργοποίηση του άρθρου 5 της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, για «συλλογική αντίδραση» στο ενδεχόμενο που ένα κράτος - μέλος εμπλακεί σε πόλεμο.

Τα σενάρια αυτά αποκτούν άλλη διάσταση και αποκαλύπτουν νέους κινδύνους, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής του Ιούλη, με βασικό θέμα την παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στη Ρωσία και την επιτάχυνση της πορείας ένταξης της Ουκρανίας στη ΝΑΤΟική συμμαχία.

Σε στεριά, αέρα και θάλασσα οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, ειδικά μετά το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Τεράστιες δυνάμεις μετακινούνται και στρατοπεδεύουν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Κράτη - μέλη από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα φιλοξενούν ετοιμοπόλεμους στρατούς, με το δάχτυλο κυριολεκτικά στη σκανδάλη.

Καθοριστικό ρόλο σ' αυτήν την πρωτοφανή διασπορά πολεμικού υλικού και ΝΑΤΟικών μονάδων σε όλη την Ευρώπη έχει η χώρα μας, που με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μετατρέπεται σε στρατιωτικό κόμβο και πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Ειδικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει εξελιχθεί σε ένα στρατηγικής σημασίας επίνειο του ΝΑΤΟ, κομβικό για την ανάπτυξη των δυνάμεών του προς τα Βαλκάνια και την Ανατ. Ευρώπη.

Η υλοποίηση, την προηγούμενη τετραετία, της Στρατηγικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την παρέδωσε έτοιμη στη ΝΔ, έσπρωξε πιο βαθιά τον λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς και τον μετέτρεψε ακόμα περισσότερο σε στόχο.

Η επόμενη μέρα κρύβει νέους και μεγαλύτερους κινδύνους. Η ΝΑΤΟική ομοβροντία που εκφράστηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα με το ξέσπασμα του πολέμου, ενισχύεται κι άλλο, μπροστά στο ισχυρό ενδεχόμενο αυτός να γενικευθεί.

Η συμφωνία τους για συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, με στρατιωτικό υλικό και στήριξη των επιχειρήσεων, είναι δεδομένη, στρατηγική και βαθαίνει όσο οξύνεται ο ανταγωνισμός του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την Κίνα. Οσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί της προπαρασκευής για μια γενικευμένη σύρραξη.

Στην επόμενη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι θα συγκροτούν τη νέα ευρωατλαντική συμπολίτευση στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτά.

Απέναντί τους, μέσα κι έξω από τη Βουλή, ήταν, είναι και θα είναι μόνο το ΚΚΕ! Στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή, να κλείσουν οι ξένες βάσεις.

Μια τέτοια, 100% στρατηγική αντιπολίτευση στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των κομμάτων του έχει ανάγκη ο λαός! Για να σταθεί όρθιος στις φουρτούνες που μεγαλώνουν και για να ανοίξει με την πάλη του δρόμο ανατροπής και αποδέσμευσης από τις εγκληματικές συμμαχίες του κεφαλαίου.


ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Θερμή υποδοχή στο Συνδικάτο της «AMAZON»
  • Σήμερα η εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
  • Συνάντηση χτες με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές της Αττικής

ΣΕΛ.  19


ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ Η «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ»
Νεκρός 19χρονος διανομέας στον Ορχομενό

ΣΕΛ.  18
Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο Γιάννη Μαρκόπουλο

ΣΕΛ.  27
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Προσχεδιασμένη η δολοφονική ενέδρα στους κομμουνιστές συνδικαλιστές

ΣΕΛ.  17
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πρόστιμο στο ΚΚΕ για ... «αυθαίρετη ρίψη φυλλαδίων»!

Με αστεία προσχήματα προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην προεκλογική πολιτική δραστηριότητα του Κόμματος


ΣΕΛ.  4
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προαναγγέλλει νέα φοροεπέλαση σε εργαζόμενους - επαγγελματίες

ΣΕΛ.  12
32η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από 13 έως 16 Ιούλη στο Νεστόριο στον Γράμμο

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ